Παραιτήθηκε σύσσωμο το υπουργικό συμβούλιο


Την ίδια την κυβέρνηση Χριστόφια κλόνισε η φονική έκρηξη στην ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στην Κύπρο, καθώς όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης έθεσαν στην διάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας τις παραιτήσεις τους. 


Ωστόσο, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τον επερχόμενο ανασχηματισμό, ο οποίος προβλέπεται να γίνει εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων.

Οι παραιτήσεις, όπως έγινε γνωστό, υπεβλήθησαν από τους ένδεκα υπουργούς για να διευκολυνθεί ο ανασχηματισμός, αμέσως μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε στις 10:00 το πρωί.


Από τον ανασχηματισμό θα προκύψει κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αποτελούμενη από προσωπικότητες κοινής αποδοχής, η οποία θα αντιμετωπίσει, όχι μόνο τις επιπτώσεις του δυστυχήματος στην ναυτική βάση, αλλά και την οικονομική κρίση που βρίσκεται προ των θυρών στην Κύπρο.


Η χθεσινή απόφαση του ΔΗΚΟ να ζητήσει από τους υπουργούς Υγείας και Εμπορίου, Α. Πασχαλίδη και Χ. Πατσαλίδη, να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Δ. Χριστόφια, πυροδότησε αυτές τις εξελίξεις.




Αμέσως μετά την έκρηξη στην Λεμεσό, είχαν παραιτηθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Παπακώστας και ο υπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κυπριανού. Η παραίτηση του κ. Κυπριανού, ήταν αυτή που άρχισε το ντόμινο των παραιτήσεων καθώς ανήκει στο ΔΗΚΟ.


Ο  κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό της Κυβέρνησης, θέμα το οποίο θα συζητήσει με το ΑΚΕΛ και με το ΔΗΚΟ.


Ως εκ τούτου, είπε, ο Πρόεδρος συγκάλεσε την έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου για να ζητήσει απ’ όλους τους Υπουργούς να θέσουν τις παραιτήσεις τους στη διάθεσή του.


Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά έχει προγραμματιστεί συνάντηση του κ. Χριστόφια με τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριου Καρογιάν. Υπό το βάρος των αναταράξεων στο κυβερνητικό σχήμα συνεδριάζει εντός της ημέρας και η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ.


http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ