Εξώσεις ανέργων προσπαθούν να παρεμποδίσουν οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι»

Περισσότεροι από 200 Ισπανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη σε μία γειτονιά της Μαδρίτης με σκοπό να εμποδίσουν την έξωση μιας άνεργης γυναίκας και των δύο παιδιών της, το ένα εκ των οποίων είναι ανάπηρο.


Πρόκειται για μία νέα μορφή διαμαρτυριών στην Ισπανία, όπου ομάδες ατόμων, κυρίως μέλη των «Αγανακτισμένων» συγκεντρώνονται έξω από σπίτια άνεργων, αποτρέποντας την έξωσή τους.


Παράλληλα ασκούν πίεση σε πολιτικούς προκειμένου να βοηθήσουν το ένα εκατομμύριο Ισπανούς

οι οποίοι προσπαθούν να πληρώσουν τις υποθήκες τους.

«Με το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων και την αύξηση της ανεργίας, οι άνθρωποι πρέπει να επιλέξουν, είτε να ταΐσουν τα παιδιά τους, είτε να πληρώσουν την υποθήκη» δήλωσε ο Νταβίντ Κόμπο, μέλος μιας ομάδας που ονομάζεται «Πληγέντες από την Υποθήκη».


Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται αρκετές τέτοιες διαδηλώσεις στην Ισπανία, οι οποίες διοργανώνονται μέσω των ηλεκτρονικών κοινωνικών δικτύων.


Σε δεκάδες περιπτώσεις, το πλήθος έκλεισε με επιτυχία την είσοδο του σπιτιού με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η παράδοση της δικαστικής εντολής για έξωση.


Περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν υποστεί εξώσεις και έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους τα τελευταία δύο χρόνια. Οι περισσότεροι από αυτούς ανήκουν στα σχεδόν πέντε εκατομμύρια άνεργους Ισπανούς.


Υπενθυμίζεται ότι οι Ισπανοί «Αγανακτισμένοι» έχουν αποφασίσει να τερματίσουν την παραμονή τους στις πλατείες και να στραφούν σε άλλους τρόπους δράσης.


 http://news.in.gr/world/article/?aid=1231116719

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης