Υλοποίηση Μνημονίου με ρυθμούς Ολυμπιάδας...

Ενα μοντέλο κυβερνητικής λειτουργίας, που μοιάζει με εκείνο για την προετοιμασία των ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και την κατασκευή των ολυμπιακών έργων, αρχίζει να εφαρμόζει η κυβέρνηση προκειμένου να επιταχύνει την υλοποίηση των δεσμεύσεων...
 
...του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, του αναθεωρημένου Μνημονίου και του εφαρμοστικού νόμου και να προλάβει τα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η τρόικα για να προχωρήσει το Σεπτέμβριο στο νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Βενιζέλος συγκάλεσε χθες διυπουργική σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν οι περισσότεροι υπουργοί, με θέμα το συντονισμό αυτών των δράσεων, ούτως ώστε μέσα στο επόμενο δίμηνο να έχουν ολοκληρωθεί οι πιο σημαντικές. 
 
Η διυπουργική επιτροπή θα λειτουργεί τόσο σε επίπεδο υπουργών όσο και σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων για τη συνεχή παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης των δεσμεύσεων.

Σε άλλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Ε.Ε να καταβληθεί όχι τώρα, αλλά όλη μαζί στο τέλος της περιόδου υλοποίησης του ΕΣΠΑ, η εθνική συμμετοχή, η οποία ως γνωστόν έχει μειωθεί στο 15%. «Δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο...», είπε ο κ. Παπανδρέου στη σύσκεψη, επισημαίνοντας την κρισιμότητα της κατάστασης και της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων. Ανάλογη και η προτροπή του κ. Βενιζέλου στη διυπουργική σύσκεψη. «Μια μέρα είναι ένας μήνας...», ήταν η φράση του κ. Βενιζέλου προς τους άλλους υπουργούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός στόχος της διυπουργικής επιτροπής και της κατά τα πρότυπα των Ολυμπιακών Αγώνων λειτουργίας είναι η σύμπτυξη σε ένα νομοσχέδιο κάθε φορά και με διαδικασίες fast track, δράσεων διαφορετικών υπουργείων για ένα θέμα, όπως είναι π.χ. ο τουρισμός, ούτως ώστε να μην υπάρχουν αλληλοκαλύψεις και καθυστερήσεις. Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι δεν θα υπάρξει ούτε καθυστέρηση, ούτε έκπτωση από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα, ούτε αποκλίσεις από όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές-εταίρους.

Μεταξύ άλλων τα θέματα που θα πρέπει να κλείσουν μέσα στο επόμενο δίμηνο και πριν από τον δεύτερο εφαρμοστικό νόμο, θέματα που θα έχουν επώδυνες επιπτώσεις στους πολίτες, είναι:

* Το ενιαίο μισθολόγιο θα πρέπει να αρχίσει να εφαρμόζεται από το μέσον του Αυγούστου, θα ολοκληρωθεί σε τρία χρονια.

* Η νομοθεσία για τις συγχωνεύσεις ή τις καταργήσεις 76 ΔΕΚΟ και άλλων φορέων του Δημοσίου, ένα πρόγραμμα που συντονίζει ο έτερος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το μέσον Αυγούστου και να έχει εφαρμοστεί μέχρι τον Οκτώβριο.

* Μέχρι τις 11 Ιουλίου θα ανακοινωθούν τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων. Θα τα ανακοινώσει και στο Γιούρογκρουπ ο κ. Βενιζέλος, ενώ μέχρι το τέλος Ιουλίου το Ταμείο αναμένεται να πιάσει δουλειά.

* Αλλαγές σε επικουρικές συντάξεις, βαρέα, εφάπαξ, με τον νέο κατάλογο για τα ανθυγιεινά να πρέπει να δημοσιοποιηθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου και να εφαρμοστεί τον Αύγουστο.

* Μέσα στον Ιούλιο θα πρέπει επίσης να γίνουν οι νέες ρυθμίσει για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, για τα αυθαίρετα και τον έλεγχο των συμβάσεων απαλλοτριώσεων.

* Τον Αύγουστο επίσης θα πρέπει να αλλάξει και ο νόμος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ούτως ώστε να διασώζει μόνο υγιείς και ιδιωτικές τράπεζες.*

πηγή: enet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ