ΔΥΟ ΚΙΝΕΖΟΙ ''ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ'' ΓΙΑ ΤΟ ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

 Έντονο ενδιαφέρον από δυο κινεζικές εταιρίες - κολοσσούς για την εξαγορά του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος αποκαλύπτουν τα «Νέα». 



Οι δύο εταιρίες δραστηριοποιούνται στους τομείς κατασκευής - λειτουργίας αεροδρομίων, αλλά και στη διαχείριση κεφαλαίων που προορίζονται για άμεσες επενδύσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, με κοινή επιστολή τους, που φέρει ημερομηνία 30 Μαΐου 2011 και εστάλη απευθείας στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, καθώς και στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, οι πρόεδροι των δύο κινεζικών εταιρειών ζητούν να συμμετάσχουν στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του ΔΑΑ, το οποίο ήδη έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

 

Οι ίδιοι κάνουν λόγο για μια μορφή «συνεπένδυσης», η οποία «θα βοηθήσει σημαντικά τον ΔΑΑ να πετύχει τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης μέσα από μια επιτυχημένη ιδιωτικοποίησή του». 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζουν στην επιστολή τους οι πρόεδροι των δύο κινεζικών εταιρειών, «μια τέτοια συνεργασία θα επεκτείνει το διμερές εμπόριο, θα βελτιώσει σημαντικά την τουριστική δυναμική μεταξύ των δύο χωρών και θα ενισχύσει την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η μία από τις δύο κινεζικές εταιρείες που ενδιαφέρεται για τον ΔΑΑ είναι η Shenzhen Airport (Group), η οποία διοικείται από την Κρατική Επιτροπή Επιτήρησης και Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων της Κίνας. 


Πρόεδρος της εταιρείας που υπογράφει και την επιστολή είναι ο Dr Yang Wang.

''Τhe New Daily Mail''

Newsroom

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης