Πλώρη για τελικό η Εθνική πόλο γυναικών!


ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ: Θέλαμε να κάνουμε υπερήφανο τον λαό μας

Αυτή είναι η Ελλάδα που κερδίζει. Η Ελλάδα που πιστεύει σ’ αυτό που κάνει και φέρνει αποτελέσματα. Ούτε στο νυχάκι των κοριτσιών της Εθνικής Ομάδας Πόλο οι τιμονιέρηδες της χώρας. Οι κοπέλες έφεραν την μοναδική χαρμόσυνη είδηση των ημερών, νικώντας την χρυσή ολυμπιονίκη Ολλανδία και μπαίνοντας στα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος υγρού στίβου.


Η Ολλανδία, κάτοχος του χρυσού μεταλλίου στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, υποκλίθηκε στην ομάδα του Γιώργου Μορφέση, η οποία στοχεύει πλέον σε ένα μετάλλιο. Θυμίζουμε, ότι το 2009 η Ελλάδα είχε κατακτήσει την τέταρτη θέση. 

Διατηρήθηκε και η καλή παράδοση που έχει η Εθνική μας ομάδα απέναντι στους "οράνιε", καθώς σε τέσσερα παιχνίδια οι διεθνείς μας έχουν κερδίσει στις τρεις τελευταίες. Έχουν γνωρίσει την ήττα (8-2) μόνο στο 1998 στο Περθ.


Η αρχηγός της Εθνικής Σταυρούλα Αντωνάκου μιλώντας γι' αυτή την επιτυχία δήλωσε ότι: "Αυτό που έχει καταφέρει η Ελλάδα είναι… φαινόμενο αν αναλογιστεί κανείς τις συνθήκες με τις οποίες γίνεται η προετοιμασία: «Θέλουμε να πάμε τελικό. 

Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και δίνουμε και την ψυχή μας. Είναι τεράστια επιτυχία που για δεύτερη σερί διοργάνωση βρισκόμαστε στην τετράδα του παγκοσμίου, ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα. 

Είχαμε έξτρα κίνητρο, γιατί κι εμείς ζούμε όλα αυτά τα προβλήματα. Κι εμείς είμαστε μεσαία τάξη, η γενιά των 600 ευρώ που λέμε. Θέλαμε όμως να κάνουμε υπερήφανο τον λαό μας. Μόνο ο αθλητισμός μπορεί να το κάνει».

 
Τα οκτάλεπτα: 3-4, 5-1, 2-3, 2-2
 
ΕΛΛΑΔΑ: Γερόλυμου 3, Τσουκαλά 2, Αντωνάκου 2, Ρουμπέση 2, Μανωλιουδάκη, Λιόση, Αβραμίδου 
ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Φαν Μπέλκουμ 3, Ρέμερς 2, Φ.Καμπούτ 2, Σμιτ, Χακβέρντιαν, Φερμέερ

 http://www.elzoni.gr/

http://www.enet.gr/
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης