ΠΡΕΒΕΖΑ: Αγώνας δρόμου για την ύδρευση

Αγώνα δρόμου για την επίλυση των μεγάλων προβληματων που έχουν παρουσιαστεί τις τελευταίες μέρες στην ύδρευση της παράκτιας ζώνης του πρώην Δήμου Ζαλόγγου καταβάλλει ο Δήμος της Πρέβεζας.


Όπως τονίζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βαγγέλης Ροπόκης η κατάσταση αυτή οφείλεται στην απουσία έργων στην περιοχή η οποία αναπτύχθηκε οικιστικά και τουριστικά τα τελευταία χρόνια χωρίς όμως κανείς να φροντίσει να εξασφαλίσει την απαιτούμενη επάρκεια σε νερό.

Ο κ.Ροπόκης χαρακτηρίζει ανεπαρκή την ποσότητα νερού που διαθέτει ο σύνδεσμος ύδρευσης και δεν ξεπερνά τα 12,5 κυβικά την ώρα όταν οι καθημερινές ανάγκες την τουριστικη περίοδο φτάνουν τα 6 χιλιάδες κυβικά ημερησίως!

«Καλούμαστε να λύσουμε ένα πρόβλημα δεκαετιών και καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να δώσουμε νερό στην περιοχή» τονίζει ο αντιδήμαρχος Ζαλόγγου υπογραμμίζοντας ότι θα αξιοποιηθούν 5 γεωτρήσεις που υπάρχουν έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η απαιτούμενη επάρκεια.Τα συνεργεία σύμφωνα με τον κ. Ροπόκη δουλεύουν σε 24ωρη βάση και μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουν λυθεί τα περισσότερα προβλήματα.

«Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργήσουν ομαλά οι ξενοδοχειακές μονάδες και όλα τα τουριστικά καταλύματα» καταλήγει ο αντιδήμαρχος διαβεβαιώνοντας ότι άμεση προτεραιότητα θα αποτελέσει η δρομολόγηση οριστικής λύσης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης