Δικάζουν πολιτικά πτώματα


Σε επικοινωνιακή αρένα με στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης εξελίσσεται η υπόθεση παραπομπής των πολιτικών «σκελετών» των δύο κομμάτων εξουσίας προκειμένου να «κλείσει» το ζήτημα «SIEMENS».


Η Αριστερά κατήγγειλε ευθύς αμέσως την διαφαινόμενη επιχείρηση συγκάλυψης και συμψηφισμού το δε κόμμα του «ΛΑ.Ο.Σ.» υιοθέτησε παρόμοιες θέσεις.

Το σχετικό αίτημα για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής το οποίο υπεγράφη από 105 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προβλέπει την εξέταση στοιχείων για την παραπομπή των Άκη Τσοχατζόπουλου, Τάσο Μαντέλη, Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη καθώς και την, θεωρητικά τουλάχιστον, δυνατότητα επανεξέτασης στοιχείων και για ακόμη ορισμένα πολιτικά πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται στην υπόθεση «SIEMENS».


Η επιλογή των προσώπων οδηγεί αναπόφευκτα στο συμπέρασμα πως τουλάχιστον η πλευρά της Συμπολίτευσης επιλέγει δύο πολιτικά πρόσωπα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και δύο από την Νέα Δημοκρατία, τα οποία πολιτικά έχουν αχρηστευθεί και τα οποία επίσης έχουν απαξιωθεί πλήρως στην συνείδηση της κοινής γνώμης.

Στην πρώτη δε φάση και με την εμπλοκή της Δικαιοσύνης εν είδη νομικού συμβούλου ώστε να ξεκαθαριστεί πλήρως το ποία αδικήματα έχουν παραγραφεί, ποια οδηγούν σε Ειδικό Δικαστήριο και ποια δικαιολογούν παραπομπή στην Τακτική Δικαιοσύνη, τα πράγματα περιπλέκονται και πάντως αποπροσανατολίζουν.

Η Νέα Δημοκρατία έχοντας διαγνώσει την πρόθεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. να καταστήσει «γαλάζιο» το σκάνδαλο και στην εσχάτη των περιπτώσεων να θυσιάσει δύο «πολιτικά πτώματα», τους Άκη Τσοχατζόπουλο και Τάσο Μαντέλη, στον βωμό των εντυπώσεων, αποφάσισε δια του Αντώνη Σαμαρά ακόμη και να αποχωρήσει από την διαδικασία στη Βουλή επιχειρώντας, και αυτή, ηρωική έξοδο, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Άλλωστε και η Νέα Δημοκρατία δεν θα είχε θεωρητικά καμία απολύτως αντίρρηση να «θυσιάσει» και τα δικά της «πολιτικά πτώματα», τους Γιώργο Αλογοσκούφη και Χρήστο Μαρκογιαννάκη όταν μάλιστα ο τελευταίος έχει «μετακομίσει» στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η συγκάτοικος στην γαλάζια πολυκατοικία «Δημοκρατική Συμμαχία» έσπευσε βεβαίως να καταγγείλει μεθοδεύσεις με στόχο την συγκάλυψη και τον συμψηφισμό ευθυνών, σε μία προσπάθεια να προστατευθεί έστω για τους τύπους ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ο οποίος και εμπλέκεται ως «παραλήπτης» ή ένας εκ των παραληπτών του έργου (;) C4I, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ.

Ο Χρήστος Μαροκγιαννάκης βεβαίως σε αυτήν την φάση απειλεί με αποκαλύψεις και ονόματα άλλων εμπλεκομένων αλλά προς στιγμή περιορίζεται σε λεκτικές επιθέσεις και υπονοούμενα. Άλλωστε στο ομιχλώδες τοπίο στην υπόθεση «SIEMENS», τα πάντα κινούνται γύρω από τον κώδικα σιωπής, την γνωστή Omerta, η οποία χαρακτηρίζει την συμπεριφορά των κομμάτων εξουσίας σε ζητήματα κρατικών προμηθειών.



Αντιδράσεις


Κατά του κυβερνώντος κόμματος στρέφεται με γραπτή ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος χαρακτηρίζει «καταγέλαστη και κατάπτυστη» την πρόταση να παραπεμφθεί για την υπόθεση της Siemens.

«Με την ίδια ευκολία που η κυβέρνηση βαφτίζει «δημοσιονομική εξυγίανση» τη ληστεία σε βάρος των πολιτών, προσπαθεί να παρουσιάσει μια καταγέλαστη πρόταση ως δήθεν «επιχείρηση κάθαρσης». Είναι κατάντια απέναντι σε κάθε μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο κ. Τσοχατζόπουλος και προσθέτει:

«Αρκετά πια. Υπερέβησαν τα όρια της αισχρότητας, της υποκρισίας και της ανηθικότητας. Παρά τη γελοιοποίηση που υπέστησαν τα γνωστά παράκεντρα της εξουσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., όταν τον Ιανουάριο, με σημειώματα της τελευταίας στιγμής, υπαγόρευσαν στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens να συμπεριλάβει στο πόρισμά της και το όνομά μου, έρχονται τώρα με την κατάπτυστη πρότασή τους απέναντί μου, να ολοκληρώσουν την επιχείρηση εξαπάτησης του λαού».

Έωλες χαρακτηρίζει τις κατηγορίες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ο πρώην υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τονίζοντας ότι η πρόταση των βουλευτών του για την παραπομπή του σε προανακριτική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση της Siemens, επιβεβαιώνει την πολιτική στοχοποίηση.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ. Αλογοσκούφης κατηγορεί το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για «άθλια προσπάθεια κομματικής δίωξης πολιτικών του αντιπάλων», κάνει λόγο για «πρωτοφανή πράξη φαυλότητας» και υποστηρίζει ότι δεν έχουν καμία βάση τα όσα αναφέρονται για να δικαιολογήσουν την εμπλοκή του ονόματός του.



Ν.Δ.: προκαλούν την κοινωνία


Για «επιχείρηση συγκάλυψης, που προκαλεί την κοινωνία» μίλησε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στην πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πρώην υπουργών για την υπόθεση Siemens.

«Σήμερα, ο άθλιος κομματισμός του ΠΑ.ΣΟ.Κ. γέννησε την πιο απίστευτη πολιτική ανηθικότητα. Σε μία επιχείρηση συγκάλυψης, που προκαλεί την κοινωνία, η κυβέρνηση είχε το θράσος να θελήσει να μετατρέψει το πράσινο σκάνδαλο της Siemens σε δήθεν σκάνδαλο της κυβέρνησης της Ν.Δ.», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μιχελάκης.

ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: «Eυθύνονται τα δύο μεγάλα κόμματα»

«ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Ν.Δ. παριστάνουν ότι τσακώνονται για το αν το σκάνδαλο της Siemens είναι “πράσινο” ή “γαλάζιο”. Ο ελληνικός λαός όμως γνωρίζει καλά ότι και οι δύο συνέπραξαν για χρόνια στο κουκούλωμα της παράνομης χρηματοδότησης των κομματικών τους ταμείων και στην μετατροπή του λαϊκού αιτήματος για διαλεύκανση και τιμωρία των υπευθύνων σε ένα μεγάλο φιάσκο».

ΔΗ.ΣΥ.: Στόχος η συγκάλυψη

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και της Ν.Δ. εξαπέλυσε η Δημοκρατική Συμμαχία για την υπόθεση της Siemens, κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι επέλεξαν τη λογική των συμψηφισμών με αποτέλεσμα της συγκάλυψη της υπόθεσης, για να «μη μάθει ποτέ η ελληνική κοινωνία ποιοι πήραν τα λεφτά, που πήγαν οι μίζες, ποια είναι η διαδρομή του μαύρου πολιτικού χρήματος προς πρόσωπα και κόμματα από τις προγραμματικές συμβάσεις και τις προμήθειες του ΟΤΕ και των άλλων δημοσίων φορέων» .

Η ΔΗ.ΣΥ. χαρακτηρίζει αστήρικτη και προκλητική η πρόταση παραπομπής «που στήνουν τώρα». «Αν νομίζουν ότι με τη μεθόδευση αυτή θα ξεγελάσουν τον κόσμο, που διαμαρτύρεται για την ανομία, κάνουν λάθος», καταλήγει η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ