Οι Ρώσοι κόβουν κάθε επαφή με το καθεστώς Παπανδρέου αλλά προχωρούν σε επαφές με την στρατιωτική ηγεσία!

Θυμάστε την απέχθεια με την οποία είχε αντιμετωπίσει ο Πούτιν τον “λαοπρόβλητο” Έλληνα πρωθυπουργό κατά την πρώτη (και τελευταία) επίσκεψη του στη Μόσχα. Αυτό δεν ήταν τίποτα μπροστά στην άνευ προηγουμένου προσβολή με την ακύρωση της επίσκεψης Λαμπρινίδη στην Μόσχα. 


Η ακύρωση έγινε από την Ρωσική πλευρά με τρόπο σκληρό, τον σκληρότερο που έχουμε δει στην διεθνή διπλωματία τα τελευταία χρόνια. Ήταν αναμενόμενο. 

Ο Πούτιν δεν θέλει καμμία σχέση ή συζήτηση με την κυβέρνηση Παπανδρέου αφού την θεωρεί “μαριονέτα” διεθνων συμφερόντων αλλά και απεχθή ενσάρκωση της δύναμης που μπορεί να κατέχει η “πορτοκαλι” επιβολή αντιλαϊκών καθεστώτων στην Δύση. 

Αυτό όμως που δεν είναι γνωστό είναι οι σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ της Ρωσικής διπλωματίας, των Ρωσικών ενόπλων δυνάμεων με Έλληνες επιτελείς του στρατού.


Διμερείς επαφές που σπάνια βλέπουν το φως της δημοσιότητας αλλά και συνεχής επικοινωνία με υψηλά ιστάμενους της στρατιωτικής ιεραρχίας. Αυτό δεν είναι απαραίτητα καταδικαστέο.

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι ένας διοικητής που βλέπει “γεωπολιτικά” και όχι πολιτικάντικα, το πρώτο πράγμα που θα επεδίωκε ήταν να αναβαθμίσει τις σχέσεις με την Ρωσία σε στρατιωτικό επίπεδο ως ανάχωμα στην Τουρκική επιθετικότητα.

Υπάρχει όμως και ένα πιο άσχημο σενάριο που προκαλεί ανησυχία και για το οποίο θα αναφερθούμε αναλυτικά τις επόμενες ημέρες.

olympia

Σχόλια

  1. Ο Henry Palmerston, πολλές πολιτικός της κάποτε Μεγάλης Βρεταννίας, τέσσερες φορές πρωθυπουργός καί περισσότερες υπουργός των Εξωτερικών, έλεγε: " Δεν υπάρχουν μόνιμες έχθρες ή μόνιμες φιλίες μεταξύ των κρατών, υπάρχουν, όμως, μόνιμα συμφέροντα...". Ο κ. Πούτιν είναι πολιτικός από εκείνους που τοποθετούν υπεράνω όλων, τα συμφέροντα της χώρας του. Με τον εφιάλτη της Ελλάδος, τον τοποτηρητή των ξένων Κέντρων Αποφάσεων, τον Ελληνεπώνυμο Αμερικανο-Εβραίο, George-Geofrey Papandreou, τον πλέον αναξιόπιστο πολιτικό που πέρασε από την Ελλάδα, χειρότερο από τον Βούλγαρη, τον ονομαζόμενο Τζουμπέ, τί είδους διαπραγμάτευση μπορεί να κάνει ο σταθερός στις απόψεις του Ρώσος πολιτικός, με ένα ανεμοδούρι; ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΛΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης