ΠΡΕΒΕΖΑ: Οι Τσέχοι και Πολωνοί στον Δήμαρχο

Επίσκεψη στον Δήμαρχο Πρέβεζας πραγματοποίησαν χθες οι Τσέχοι και οι Πολωνοί επιστήμονες οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος επέλεξαν για τις διακοπές τους Αγίους Αποστόλους της Πρέβεζας. 


Έξι καθηγητές συνόδευσαν τα περίπου 60 παιδιά που κατασκήνωσαν στην περιοχή προκειμένου να απολαύσουν την φύση και συνάμα να χαρούν το ιδιαίτερο περιβάλλον. 

Οι Τσέχοι καθηγητές του Πανεπιστημίου της Οππάβα λατρεύουν τους Αγίους Αποστόλους και γενικότερα την Χερσόνησο του Αγίου Θωμά στην οποία έχουν βρει όχι μόνο σπάνια έντομα και φυτά αλλά και ίχνη από προϊστορικό οικισμό (όπως πέτρινα εργαλεία αλλά και ένα τμήμα από χαυλιόδοντα ελέφαντα του βουνού ο οποίος κάποτε ζούσε στην περιοχή). 

Όλα τους τα ευρήματα φιλοξενούνται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Νεοχωρίου το οποίο επίσης κάθε χρόνο φροντίζουν οι ξένοι επισκέπτες. 

Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης καλωσόρισε τους επιστήμονες και την αντιπροσωπεία των παιδιών υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος βλέπει πολύ θετικά την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οππάβα και θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την συνέχιση αλλά και την διεύρυνσή της.

«Είναι πολύ σημαντικό να ανταλλάσσουμε εμπειρίες και να γνωρίζουμε τους πολιτισμούς άλλων χωρών αποκομίζοντας –και οι δύο πλευρές- οφέλη» κατέληξε ο κ.Μπαΐλης, ενώ οι Τσέχοι από την πλευρά τους τον ευχαρίστησαν για την φιλοξενία, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για το επόμενο καλοκαίρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ