Δυνατότητα ρύθμισης οφειλών τρίτων προς το Δήμο


Την εφαρμογή των διατάξεων του  άρθρου 54 του Ν. 3979/11 που δίνει τη δυνατότητα ρύθμισης οφειλών τρίτων προς Δήμους αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Άρτας που συνεδρίασε την Δευτέρα 4-7-2011. Εισηγητής ήταν ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Φίλιππος Παππάς. 


Ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης τόνισε ότι το νόμο αυτό τον περίμεναν πολλοί ενδιαφερόμενοι μεταξύ αυτών και καταστηματάρχες που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους για να πάρουν τραπεζοκαθίσματα, πλην όμως για να εφαρμοστούν οι διατάξεις του συγκεκριμένου νόμου απαιτείται απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. «Γι’ αυτό το φέρνουμε στο Δ.Σ. για να δώσουμε τη δυνατότητα από αύριο το πρωί οι άνθρωποι να έρχονται να ρυθμίσουν τα χρέη τους» είπε ο κ. Παπαλέξης.
 

Συγκεκριμένα μετά από συζήτηση το Δ.Σ. αποφάσισε:
 

Την εφαρμογή των διατάξεων του  άρθρου 54 του Ν. 3979/11, ΦΕΚ 138/16-6-2011, Τεύχος Α΄ για ρύθμιση καταβολής κύριας οφειλής και προστίμων τρίτων προς το Δήμο, εξαιρουμένων των προστίμων αυθαιρέτων κατασκευών, για όσους καλύπτουν τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος και με βάση τις σχετικές διατάξεις
 

1. Καθορίζει αποκλειστική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων και των αιτήσεων προς υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 54 του Ν. 3979/11 την 5-10-2011 ήτοι τρεις μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Μαζί με την αίτηση, η οποία συνοδεύεται από βεβαίωση του δήμου για το ποσό της οφειλής, δηλώνεται ο τρόπος καταβολής της οφειλής.
 

2. Το ανώτερο ποσό οφειλής για το οποίο ισχύει υποχρεωτικά η εφάπαξ καταβολή, ορίζεται στα διακόσια πενήντα (250) ευρώ.
 

3. Ο αριθμός των μηνιαίων ισόποσων δόσεων καθορίζεται μέχρι είκοσι  (20)  κατά ανώτατο όριο, καθεμία από τις οποίες δεν μπορεί να είναι μικρότερη των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ. Η πρώτη δόση είναι καταβλητέα κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση, οι δε υπόλοιπες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα καθενός εκ των επομένων μηνών. 

Η μη καταβολή δύο δόσεων, καθώς και η μη καταβολή της τελευταίας δόσης, εντός δύο (2) μηνών από την ημερομηνία λήξης της, έχει ως συνέπεια την απώλεια του ευεργετήματος της ρύθμισης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης