ΠΡΕΒΕΖΑ: Ο Τσόκας "καθάρισε"... τον Ανδρούτσο


Την φθορά του χρόνου αλλά και τα σημάδια που άφησαν επάνω του ο καιρός και οι ανθρώπινες παρεμβάσεις απομάκρυνε από το άγαλμα του Οδυσσέα Ανδρούτσου στην πλατεία της Πρέβεζας ο πρεβεζάνος σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας. 


Ο κ.Τσόκας αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην γλυπτική χρησιμοποίησε σύγχρονες μεθόδους και μέσα καθαρίζοντας με δικά του έξοδα το άγαλμα και την βάση του, δίνοντάς του την αίσθηση του καινούριου. 

Η νέα εικόνα του αγάλματος του Οδυσσέα Ανδρούτσου είναι εντυπωσιακή και μοιάζει να τοποθετήθηκε μόλις χθες, ενώ έχουν περάσει 45 χρόνια από την εγκατάστασή του. 

Ο κ.Τσόκας όμως δεν σταματά εδώ, αφού επόμενο βήμα του είναι ο καθαρισμός του Μνημείου της Αγάπης. Εν τω μεταξύ ο γνωστός δημιουργός με τις πολλές ανησυχίες Μπάμπης Τσόκας θα παρουσιάσει τη νέα του ταινία με τίτλο «Που πορευθώ», το Σάββατο 30 Ιουλίου και ώρα 9 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο της πόλης. 

Η ταινία γυρίστηκε κατά την περίοδο 2006-2011 στην Πρέβεζα και ολοκληρώθηκε στην Στοκχόλμη, όπου τρεις Πρεβεζάνοι σε διαφορετικές ηλικίες μιλούν και περιγράφουν την ζωή του τότε και του σήμερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης