ΑΡΤΑ - Μυτιληναίος: Η κρίση στήθηκε για να λεηλατηθεί ο φυσικός μας πλούτος

Ο δημοσιογράφος & συγγραφέας Στέφανος Μυτιληναίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Πολίτες της Άρτας, την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην αίθουσα του συλλόγου «Μακρυγιάννης», με θέμα  «Η κρίση, το ευρώ και η ελληνική απάντηση». Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι πραγματική, δεν είναι παγκόσμια.
 

Η κρίση είναι του νεοφιλελευθερισμού. Είναι κρίση του δυτικού κόσμου και σ’ ότι έχει να κάνει με την Ελλάδα στήθηκε για να λεηλατηθεί ο φυσικός της πλούτος, είπε ο κ. Μυτιληναίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ. "Το ζητούμενο είναι να ξεπουληθεί η πατρίδα και να υποδουλωθεί ο λαός" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

"Από το ’89 υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα τα οποία θέλουν να βάλουν χέρι στον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας και συγκεκριμένοι και εγχώριοι επιχειρηματίες διότι το παιχνίδι έχει να κάνει και με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία η οποία ερίζει". 

Η λύση είναι πολιτική, τόνισε ο ομιλητής. "Πρέπει να περάσουμε άμεσα σε μια νέα μεταπολίτευση, σ’ ένα νέο πολιτικό σύστημα που οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στα κοινά".  

Η ελληνική απάντηση σ' αυτή την υποτιθέμενη, κατά τον Μυτιληναίο, κρίση, θα έρθει μέσα από τη γνώση τόνισε ο ομιλητής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Πρέπει να ξαναγίνουμε Έλληνες. Έλληνες πολίτες. Μονάχα έτσι μπορούμε να σώσουμε την πατρίδα μας. 

Να πάψουμε να είμαστε οπαδοί, να πάψουμε να είμαστε πιστοί, να πάψουμε να είμαστε χειροκροτητές. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν χειροκροτούσαν ποτέ. Δεν επικροτούσαν με αυτόν τον τρόπο. Είναι ρωμαϊκό έθιμο το χειροκρότημα. Δια βοής επικύρωναν. 

Οφείλουμε λοιπόν να ξαναγίνουμε Έλληνες. Αλλά πώς θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω αν δεν έχουμε διαβάσει Πλάτωνα και Αριστοτέλη τουλάχιστον; Πώς θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω αν δεν ξέρουμε τη νεώτερη ελληνική μας ιστορία; Πώς θα πάρουμε την Ελλάδα πίσω αν δεν είμαστε μέτοχοι του ορθού λόγου; Είναι πολύ σημαντικά πράγματα που πρέπει να τα κάνουμε. 

Το 1821 κάναμε μια επανάσταση γιατί προηγήθηκαν 100 χρόνια διαφωτισμού στα οποία η Ήπειρος ήταν και πρωτοπόρα. Λοιπόν χωρίς διαφωτισμό, χωρίς να ανοίξουν τα μυαλά των ανθρώπων δεν γίνεται τίποτα".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης