Χιλιάδες Βλάχοι αντάμωσαν στο Μέτσοβο

Το 27ο Αντάμωμα Βλάχων, διοργάνωσε στο Μέτσοβο,η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων, με την βοήθεια του Δήμου Μετσόβου, και του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανήλιου.


Χιλιάδες Βλάχοι, από ολόκληρη την Ελλάδα, βρέθηκαν στο Μέτσοβο, στο ίδιο σημείο, όπου είχαν συγκεντρωθεί και πέρυσι, και διατράνωσαν την ελληνικότητά τους.

Στο Αντάμωμα, έλαβαν μέρος Βλάχικοι πολιτιστικοί σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και παρουσιάστηκαν πολιτιστικά δρώμενα, ενώ χορευτικά συγκροτήματα χόρεψαν βλάχικους χορούς. Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την παρουσίαση των χορευτικών των πολιτιστικών συλλόγων ανά την Ελλάδα και τον «Τρανό Χορό».

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων Μιχάλης Μαγειρίας τόνισε ότι «οι βλάχοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού Έθνους, στο οποίο προσέφεραν και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες».

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών Σέργιος Λαμπρόπουλος μετέφερε χαιρετισμό του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.Την Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, ο οποίος απηύθυνε στους συγκεντρωμένους μήνυμα εκ μέρους του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης