ΑΡΤΑ: Ο θεατρικός Χειμώνας της ΝΟΘΑ


Αν και μεσούσης καλοκαιριού η νέα ομάδα θεάτρου Αρτας (Ν.Ο.Θ.Α) κάνει είδη τον προγραμματισμό της για το χειμώνα που έρχεται. Με συνεχείς συζητήσεις και αναζητήσεις τα μελη της θεατρικής ομάδας επέλεξαν να ανεβάσουν 2 έργα εκ διαμέτρου αντίθετα ως προς την θεματολογία όμως πολύ κοντά στους στόχους της ομάδας. 


Η Ν.Ο.Θ.Α ετοιμάζεται τον θεατρικό χειμώνα που έρχεται να τον υποδεχθεί με την “Φρουτοπία” του Ε. Τριβιζα και με της “Δούλες” του Ζ. Ζενέ. Έργα δύσκολα και απαιτητικά, δοσμένα όμως με τρόπο καθαρά θεατρικό και προσεγμένες προσεγγίσεις. Δύσκολο το εγχείρημα αλλά οι προκλήσεις είναι πάντα δημιουργικές απαιτώντας γιατί όχι, θράσος και σεβασμό.

Εξ άλλου οι σκοποί της ομάδας πάντα παραμένουν σταθεροί οπως απο όταν δημιουργηθήκαμε και δεν είναι άλλοι απο την ενίσχυση της θεατρικής υποδομής και η βελτίωση του επιπέδου της θεατρικής παιδείας την στήριξη Παιδικής-Νεανικής Σκηνής με τη σημασία της ποιοτικής και αισθητικής επιλογής του είδους, του τύπου και του ήθους του θεατρικού έργου.


Η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής με τη συμμετοχή του στις διαδικασίες για τη θεατρική ανάπτυξη.
Η ανάδειξη χώρων για πραγματοποίηση θεατρικών παραστάσεων.

Η πραγματοποίηση Φεστιβάλ, Θεατρικών σεμιναρίων, διαλέξεων και αναλύσεων των παρουσιαζομένων έργων, η οργάνωση φωτογραφιών , εικαστικών ή άλλου είδους εκθέσεων συναφών με τα θέματα του ρεπερτορίου.


Καλό θεατρικό χειμώνα λοιπόν και ας είναι μέσα καλοκαιριού

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης