Στα Γρεβενά οι Κονγκολέζοι αναζητούν τεχνογνωσία

Εμπιστεύονται τους Έλληνες στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης

 

Ο Δήμος του Μπαρουμπού, μιας πόλης που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Κινσάσα, της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, αναζητά στοιχειώδη αλλά και εξελιγμένη τεχνογνωσία σε μια σειρά θεμάτων... 


...από το πώς αλέθεται το αλεύρι στους μύλους, μέχρι τι μηχανήματα θα πρέπει να εγκαταστήσει κάποιος για μια σωστή αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή.

Οι αρμόδιοι του Δήμου, αναζητώντας ανθρώπους και φορείς που να μπορούν να βοηθήσουν την περιοχή τους, διαπίστωσαν ότι ο δήμος Γρεβενών και η Αναπτυξιακή του Εταιρεία συμμετείχαν σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα μεταφοράς τεχνογνωσίας, κυρίως στους τομείς της αγροτικής ανάπτυξης αλλά και πρόσφατα στο χώρο της αντιμετώπισης των σεισμών στην Τουρκία, σε συνεργασία πάντα με αντίστοιχα πανεπιστημιακά ιδρύματα.


Έπειτα από τις κατάλληλες επαφές, πριν από λίγες μέρες ο δήμαρχος του Μπαρουμπού, Χιπλίτε Νζίτα Μπονγκί, βρέθηκε στα Γρεβενά για μια πρώτη συνομιλία με τον ομόλογό του Δημοσθένη Κουπτσίδη. «Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και αφορά μια μεγάλη ποικιλία πεδίων και εφαρμογών. 


Στην περιοχή του Κονγκό δεν υπάρχουν στοιχειώδεις γνώσεις ακόμη και για ζητήματα όπως η δημιουργία ενός φούρνου, η εγκατάσταση μιας καλλιέργειας, η προμήθεια ενός αρμεκτηρίου για την κτηνοτροφία», εξήγησε ο κ. Κουπτσίδης.

Σε ό,τι αφορά στην πλευρά των Γρεβενιωτών επιχειρηματιών, ανέφερε πως από τη συνεργασία αυτή, το κέρδος τους θα είναι να κερδίσουν ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον στο Κονγκό, καθώς διαθέτουν μεν την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά έχουν δυσκολίες να επιβιώσουν στην ελληνική αγορά.


«Παρά τη δυσπιστία για τους Ευρωπαίους, οι Κονγκολέζοι δείχνουν να εμπιστεύονται τους Έλληνες και ειδικότερα την μεγάλη εμπειρία των Γρεβενιωτών», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουπτσίδης και ανέφερε ότι ξεκίνησαν ήδη οι διαδικασίες για την αδελφοποίηση των δύο δήμων.




http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης