Απώλεια ενός μισθού για τους δημόσιους υπαλλήλους

Έως το τέλος του χρόνου

 

Σχεδόν ένα βασικό μισθό ή περίπου το 10% των ετήσιων αποδοχών τους θα χάσουν μέσα στους επόμενους 5 μήνες οι δημόσιοι υπάλληλοι εξαιτίας των εισπρακτικών μέτρων, αλλά και των περικοπών που έρχονται στα επιδόματα.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η κυβέρνηση, πριν ακόμη καταρτίσει και εφαρμόσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να εξισώνει τους βασικούς μισθούς του Δημοσίου με αυτούς του ιδιωτικού τομέα, προωθεί νέες περικοπές σε 21 βασικές κατηγορίες επιδομάτων, ώστε να περιορίσει ακόμη περισσότερο τη μισθολογική δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού.


Σχετική προσθήκη θα γίνει στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε την Πέμπτη στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και θα αφορά το κίνητρο απόδοσης, καθώς και όσες αμοιβές δίδονται με τη μορφή επιδόματος ταχύτερης διεκπεραίωσης ή ειδικής απασχόλησης σε υπουργεία, ΟΤΑ και δημόσιους οργανισμούς.


Ταυτόχρονα με το πολυνομοσχέδιο, η κυβέρνηση προχωρεί και στην αναδρομική παρακράτηση από την 1η Ιανουαρίου της εισφοράς του 3% υπέρ της ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους, μειώνοντας τον μισθό τους για το υπόλοιπο του έτους κατά περίπου 6%. 


Με άλλη τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, θα προχωρήσει η κατάργηση ή συγχώνευση 76 δημόσιων φορέων.

http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ