Το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Δόθηκαν όλες οι απαραίτητες άδειες για την παραγωγή του

 

Μετά από διετή καθυστέρηση, η νομιμοποίηση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στους δρόμους των ΗΠΑ  είναι πλέον γεγονός. Αυτό σημαίνει πώς το Terrafugia Transition θα βρίσκεται στα αμερικανικά γκαράζ μέσα στο φθινόπωρο του 2012.


Μπορεί να μην είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο είναι όμως το πρώτο που προσφέρει την πρακτική ευκολία της αναδίπλωσης των φτερών του με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το καινοτόμο όχημα πήρε τελικά όλες τις απαιτούμενες άδειες από τον αμερικανικό φορέα οδικής ασφάλειας. Ελαφρύτερα παράθυρα και παχύτεροι τροχοί από τα κανονικά οχήματα, κρίθηκαν επίσης απαραίτητα έτσι ώστε το Terrafugia να μπει στην παραγωγή.

Το κόστος του θα ανέρχεται στα 200.000 δολάρια(όσο κοστίζει μια Φεράρι δηλαδή) και θα χρειάζεται έναν ανοιχτό διάδρομο μήκους 500 περίπου μέτρων για να απογειωθεί.

«Συνδυάζει την μοναδική πρακτικότητα της αναδίπλωσης των φτερών με τη δυνατότητα να το οδηγεί κάποιος σε οποιαδήποτε επιφάνεια», δηλώνουν με περηφάνια οι κατασκευαστές του(πρώην επιστήμονες της NASA ανάμεσά τους).
 

Η εναλλαγή από αυτοκίνητο σε αεροπλάνο διαρκεί μόλις 30 δευτερόλεπτα. Στην επίγειά του μορφή, ο οδηγός μπορεί να το χειριστεί σαν ένα τυπικό αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας τιμόνι, γκάζι και φρένο όχι όμως ταχύτητες. Για την εναέρια μορφή υπάρχει φυσικά ο κατάλληλος μοχλός πλοήγησης.

Το Terrafugia θα έχει μήκος περίπου 6 μέτρα και πλάτος 1.5 μέτρο ως αυτοκίνητο ενώ όταν ανοίγει τα φτερά του το πλάτος του θα αυξάνεται στα 8 περίπου μέτρα.

Όσο για το πόσο γρήγορο θα είναι, ενδεικτικά η εταιρία δημοσίευσε πως η τελική ταχύτητα στον δρόμο θα φτάνει τα 104 χλμ/ώρα ενώ στον αέρα θα ανέρχεται στα 185 χλμ/ώρα.

Κι όλα αυτά ενώ θα καίει κανονική βενζίνη.














http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ