ΑΡΤΑ-ΡΑΔΟΒΥΖΙΑ: Περιμένουν αύξηση ετεροδημοτών

Περισσότερους ετεροδημότες από κάθε άλλη φορά αναμένει φέτος, στα όρια του ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, με τον δήμαρχο Δημήτρη Γαλλίκα να διαπιστώνει ήδη αυτή την αύξηση.

Δημ. Γαλίκας: Προετοιμασίες για την άνετη διαμονή τους

 



Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Γαλλίκας, η οικονομική κρίση αναμένεται να οδηγήσει περισσότερους στις ιδιαίτερες πατρίδες και τα χωριά τους για τις θερινές διακοπές, οπότε αντίστοιχα και οι Δήμοι θα πρέπει να προετοιμαστούν για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον διπλάσιο πληθυσμό στα όριά τους.

Ο ίδιος μας ανακοίνωσε ότι έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες εργασίες στον τομέα της παροχής νερού σε κάθε Δημοτική ενότητα , όμως η επάρκεια είναι κάτι που εξαρτάται και από την ορθολογική χρήση των δημοτών.

«Εκτός από τις βλάβες τις οποίες δεν μπορεί κανείς να προβλέψει έχουμε κάνει όλες τις άλλες απαιτούμενες εργασίες για να μην υπάρχουν προβλήματα υδροδότησης στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου. 

Όμως τις επόμενες ημέρες σκοπεύουμε να αποστείλουμε σε όλους τους δημότες μαζί με τους λογαριασμούς και μια επιστολή καλώντας όλους να κάνουν ορθολογική χρήση του νερού, ώστε μεσούσης της θερινής περιόδου να φτάσει για όλους. Να μην έχουμε δηλαδή ποτίσματα και αλόγιστη χρήση μέσα στο καλοκαίρι και δεν φτάνει το νερό για όλους», εξήγησε ο κ. Γαλλίκας.


Αναφορικά με το αν η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε μόνιμη επιστροφή ετεροδημοτών στην περιοχή, ο ίδιος μας είπε ότι δεν είχε μέχρι στιγμής τέτοιες ενδείξεις, προσθέτοντας: «Να είχε υπάρξει μια κάποια ανάπτυξη στην περιοχή και προσφέρονταν θέσεις εργασίας για να μπορεί κάποιος να βιοποριστεί είναι βέβαιο ότι θα είχαμε επιστροφή νέων ανθρώπων για μόνιμη κατοικία. 

Αλλά δυστυχώς αυτό δεν έχει γίνει και ήδη όσοι κρατιούνται στην περιοχή από την ενασχόληση με την κτηνοτροφία αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο πώλησης της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ.

Γι’ αυτό κι εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο προχωρήσαμε σε ομόφωνο ψήφισμα διαμαρτυρίας, και είμαστε έτοιμοι και για ακόμη πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν εισακουστούν οι φωνές όλων των εκπροσώπων της περιφέρειας Ηπείρου που τάσσονται ομόφωνα κατά μιας τέτοιας εξέλιξης», δήλωσε ο κ. Γαλλίκας με αφορμή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη για την υπόθεση της ΔΩΔΩΝΗ, εξηγώντας παράλληλα ότι στα όρια του Δήμου (Με τη νέα μορφή) παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες γάλακτος.

Μόνο από τη Δημοτική Ενότητα Τετραφυλλίας καθημερινά το γάλα που μεταφέρεται με βυτία στην γαλακτοβιομηχανία ανέρχεται σε 10 τόνους! Στο σύνολο του Δήμου υπολογίζεται ότι εκτρέφονται 20.000 αρνιά και κατσίκια, με πολύ μεγάλη παραγωγή γάλακτος. 

Ο ίδιος πάντως, αν και δεν διακρίνει στην περιοχή πρόθεση από ετεροδημότες να επιστρέψουν μόνιμα στον τόπο καταγωγής, δηλώνει πως: «Το σίγουρο είναι ότι για το φετινό καλοκαίρι θα έχουμε επιστροφή στα χωρία σε ποσοστό πάνω από 50%. Άλλωστε κάποιοι που δεν έχουν εργασιακές υποχρεώσεις έχουν ήδη έρθει στην περιοχή και περιμένουν απ’ όσο γνωρίζουμε τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ίσως στο παρελθόν να πήγαιναν κάπου αλλού για διακοπές».

Πηγή: Ηχώ της Άρτας

Το είδαμε: http://astrohori.blogspot.com/ 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης