Πλάκωσαν και οι Σκοπιανοί για την Χαλκιδική!

Μετά τους Τούρκους, που θέλουν να αγοράσουν νησιά

Μετά τους Τούρκους που θέλουν να αγοράσουν ελληνικές νησίδες σε Ιόνιο και Αιγαίο, το ενδιαφέρον τους για την Χαλκιδική εκδήλωσαν οι … Σκοπιανοί.


Με προκλητικό τίτλο : «Οι «Μακεδόνες» θα γίνουν ιδιοκτήτες της Χαλκιδικής» σημερινό  πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Ντβένικ» αναφέρεται στην πρόθεση κατοίκων της χώρας να αγοράσουν ακίνητα στο δημοφιλές θέρετρο της βόρειας Ελλάδας, όχι εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά λόγω της πρόσφατης αλλαγής του νόμου που έθετε εμπόδια σε αγορά γης από πολίτες χωρών που δεν ανήκουν στην Ε.Ε.


«Στην Ελλάδα έχει αλλάξει ο νόμος που απαγόρευε την αγορά ακινήτων, από πολίτες χωρών μη μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Αυτό σημαίνει πως οι «Μακεδόνες» πολίτες μπορούν πλέον ελεύθερα  να αποκτήσουν για λογαριασμό τους, περιουσία στο τμήμα της Μακεδονίας του Αιγαίου και  κυρίως στη Χαλκιδική, αλλά και στη Θεσσαλονίκη» αναφέρει συγκεκριμένα το δημοσίευμα, που αποκαλεί προκλητικά την ελληνική Μακεδονία, «Μακεδονία του Αιγαίου».


Μέχρι πρότινος, για λόγους εθνικής ασφαλείας υπήρχαν περιορισμοί στην αγορά γης σε παραμεθόριες περιοχές στην βόρεια Ελλάδα και στα  νησιά του Αιγαίου. Ο περιορισμός αυτός πλέον ισχύει σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας και όχι στο νομό Χαλκιδικής και στην Θεσσαλονίκη.


Στο πρώην προξενείο της πρώην Γιουγκοσλαβίας!
Ιδιόκτητο ακίνητο που θα στεγάσει το Γραφείο Συνδέσμου στην Αθήνα, ουσιαστικά την πρεσβεία τους,  απέκτησαν τα Σκόπια. Πρόκειται για το οίκημα που στέγαζε παλαιότερα το Προξενικό Γραφείο της πρώην Γιουγκοσλαβίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων, δίπλα ακριβώς από την σημερινή πρεσβεία της Σερβίας.

Το κτίριο δόθηκε στα Σκόπια, μετά από συμφωνία μεταξύ των χωρών που προέκυψαν από τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, για τη διανομή των περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό.


Παναγιώτης Σαββίδης

http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ