ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΣ: Έχει μετατραπεί σε νεκρή ζώνη...

H Διαχείριση και η Ανάπτυξη του Αμβρακικού Κόλπου ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην Πρέβεζα στο πλαίσιο του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη στις παράκτιες περιοχές» το οποίο συνδιοργάνωσαν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Βαλκανική Περιβαλλοντική Ένωση. 


Στην συζήτηση συμμετείχαν γνωστοί καθηγητές και ερευνητές από 12 χώρες, ενώ εισηγητές ήταν οι Ιερόθεος Ζαχαρίας καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Δημήτρης Μπαρέλος Συντονιστής του Φορέα Διαχείρισης Αμβρακικού και Γιάννης Λεονάρδος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Οι ομιλητές επεσήμαναν για μια ακόμη φορά ότι ο Αμβρακικός έχει μετατραπεί σε νεκρή ζώνη χωρίς οξυγόνο, δημιουργώντας άμεσα κινδύνους για την διατήρηση της βιοποικιλότητας. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος Μπαΐλης στο χαιρετισμό του επεσήμανε την ανάγκη μιας ενιαίας πολιτικής προστασίας και διατήρησης του περιβάλλοντος. 

Τόνισε δε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή για το Δήμο μας να φιλοξενεί την ημερίδα αυτή η οποία φανερώνει την αγωνία όλων μας για το μέλλον του οικοσυστήματος της περιοχής.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης