ΚΥΠΡΟΣ: Διακοπές μόνο στην Ελλάδα...

 Με τον Ντίνο Αυγουστή

«ΕΚ ΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ άρξασθε. Και των όποιων εκδρομών. Μοναδικός προορισμός η Ελλάδα μας. Κι όταν ο ελλαδικός μας λαός καταφέρει επιτέλους να βρει τον ικανό Ανορθωτή της πατρίδας (όπως βρήκε το 1910 τον Ελευθέριο Βενιζέλο), για να βάλει μπρος την Ανορθωτική Κυβέρνηση της Ελλάδας, όχι μόνο τις χρυσές βέρες μας να μαζέψουμε ξανά για χάρη της, αλλά κι απ’ το υστέρημά μας να του δώσουμε…». 


Αυτό είναι ένα μικρό απόσπασμα από ένα κείμενο του έγκριτου δημοσιογράφου Λάζαρου Α. Μαύρου, ημερομηνίας 30 Απριλίου 2010 στην καθημερινή στήλη του, στην εφημερίδα η «Σημερινή» της Κύπρου.


Στο κείμενο αυτό αποτυπώνεται ανάγλυφα η αγωνία των Ελλήνων της Κύπρου για το μέλλον της Μάνας Ελλάδας. Και συνεχίζει παρακάτω: 

«Γ Ν Η Σ Ι Α ΤΕΚΝΑ κι εγγόνια φτωχών αλλ’ υπερήφανων και, προπάντων, αξιοπρεπών Κυπριωτών βρακάδων παππούδων, που διατράνωναν ότι προτιμούσαν «τα ράκη της μητρός αντί τις πορφύρες της μητριάς» και που γέμιζαν τους τοίχους της αγγλοκρατίας με το γαλάζιο τους πάθος, «την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες», την Ελλάδα πρέπει, τώρα, να βρούμε χίλιους δυο τρόπους, να βοηθήσουμε για να σωθεί. 

Με ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Με όσα μπορούμε να επινοήσουμε για χάρη της.


Ιδού λοιπόν και η απόδειξη της πραγματικής έγνοιας των Ελλήνων της Κύπρου για την μητέρα Ελλάδα. 

Η αγωνία έκδηλη αποτυπώνεται σε γιγάντιες πινακίδες με παραστατικότατες εικόνες στην κεντρική οδική αρτηρία Λεμεσού-Λευκωσίας και δείχνει ανάγλυφα το ενδιαφέρον των Ελλήνων κατοίκων της Μεγαλονήσου για την οικονομική δοκιμασία της αιώνιας Ελλάδας μας. 

Τεράστιες πινακίδες που βρίσκονται τοποθετημένες σε περίοπτες θέσεις και προτρέπουν τους Έλληνες της Κύπρου για διακοπές μόνο στην Ελλάδα: 

«ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΝΤΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΙ 496 π.χ. - 1821 - 1940, ΠΑΝΤΑ ΝΙΚΗΤΕΣ - ΚΡΑΤΑ ΕΛΛΗΝΑ». 

Αυτό είναι το μήνυμα που αναγράφεται πάνω σε τεράστιες υπερυψωμένες πινακίδες που η κάθε μία φέρει στην πλάτη της μια υπερμεγέθη Ελληνική σημαία. 


Ιδού και η απόδειξη στη φωτογραφία που μου χάρισε ο Ελλαδίτης φίλος μου Παναγιώτης από τους Καλαρρύτες της Ηπείρου, που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στο νησί μας.


Η Κύπρος που αγωνιά και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βοηθήσει τη μάνα Ελλάδα να βγει μέσα από τις τεράστιες φουρτούνες που δημιουργούν τα δισθεόρητα σημερινά οικονομικά της αδιέξοδα. Αδιέξοδα που μέρα με τη μέρα επιτείνονται και οδηγούν δυστυχώς σε πιο μεγάλα και δυσεπίλυτα προβλήματα. 

Η μάνα Ελλάδα που βρέθηκε να αντιμάχεται με κολοσσούς συμφερόντων που την έχουν θέση υπό κηδεμονία και στο περιθώριο. 

Η μάνα Ελλάδα, η οποία πέραν πάσης αμφιβολίας βαδίζει παράλληλα με την συνολική κατηφόρα που έχει πάρει ο τόπος, ένεκα των εγκληματικών συμπεριφορών και παραλείψεων της άρχουσας πολιτικής τάξης, που αποφάσισε να εκχωρήσει την τύχη της Πατρίδας μας στους υπαλλήλους των διεθνών τοκογλυφικών εταιρειών (Βλέπε Δ.Ν.Τ.). 

Με την Εθνική κυριαρχία να βρίσκεται επίσημα πλέον κάτω από την ξένη κηδεμονία.

Σε μια Ελλάδα βουλιαγμένη στον εφιάλτη της αδυναμίας αποπληρωμής των τεράστιων δανείων των διεθνών τοκογλύφων. Μέσα σε αυτές τις τρομακτικά δύσκολες συγκυρίες οι Έλληνες της Κύπρου στέλνουν ηχηρό το μήνυμα: «Μ Ο Ν Ο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ μας από φέτος οι διακοπές μας. 

Εκεί τα ταξίδια μας. Εκεί ο μόνος προορισμός μας. Εκεί όλα τα διαθέσιμα χρήματα της αναψυχής μας. 

Και αυτή η πατριωτική ενέργεια αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση σε εκείνους που μεταφέρουν τις βρόμικες αποταμιεύσεις τους στο εξωτερικό, μη εξαιρουμένης και της Κύπρου δυστυχώς. Εξέλειπε δυστυχώς και το τελευταίο ίχνος πατριωτισμού από τους περισσότερους. 

Η Πατρίδα βουλιάζει και αυτοί προσπαθούν να φυγαδεύσουν τα κλεμμένα, επιτείνοντας με τον τρόπο αυτό την επερχόμενη οικονομική κατάρρευση. Αυτοί είμαστε δυστυχώς... Και τα δύσκολα δεν έχουν έλθει ακόμα.

Πηγή: Ζήνων Κιτιεύς Συντακτική ομάδα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης