ΗΠΕΙΡΟΣ: Πλούσιο το Αστυνομικό Δελτίο

Στοχευμένες επιχειρησιακές δράσεις στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου.


Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου στο πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής εφαρμόζει ολοκληρωμένα προγράμματα αστυνομικής παρουσίας και δράσης, εντείνει την εμφανή αστυνομική παρουσία, αυξάνει τις πεζές-εποχούμενες περιπολίες, εφαρμόζει στοχευμένες αστυνομικές δράσεις και πραγματοποιεί αυξημένους αστυνομικούς ελέγχους σε προεπιλεγμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι υφιστάμενες Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου την 26-07-2011 και κατά τις ώρες 18.00΄- 24.00΄πραγματοποίησαν εντατικούς αστυνομικούς ελέγχους, με τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Α) Βεβαιώθηκαν συνολικά εκατόν εβδομήντα οκτώ (176) παραβάσεις και ειδικότερα:
- Μία (1) παράβαση του Νόμου περί αλλοδαπών.
- Μία (1) παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
- Μία (1) παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Δύο (2) παραβάσεις για στέρηση άδειας εργασίας.
- Τέσσερις (4) λοιπές παραβάσεις θεμάτων Ασφαλείας.
- Εκατόν είκοσι (120) παραβάσεις Τροχαίας.
- Έξι (6) παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
- Έξι (6) παραβάσεις ωραρίου λειτουργίας καταστήματος.
- Δύο (2) παραβάσεις περί Γενικού Οικοδομικού Κώδικα.
- Τέσσερις (4) παραβάσεις για στέρηση άδειας καταστήματος .
-Είκοσι επτά (27) παραβάσεις για στέρηση άδειας μουσικών οργάνων.
- Δύο (2) παραβάσεις λοιπών Ειδικών Ποινικών Νόμων.

Β) Συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα και ειδικότερα:
- Οκτώ (8) άτομα για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών.
- Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.
- Ένα (1) άτομο για παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
- Δύο (2) άτομα για καταδικαστικές αποφάσεις.
- Δύο (2) λαθρομετανάστες.

Γ) Κατασχέθηκαν συνολικά :
- Τέσσερα (4) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τέσσερα (4) πλαστά διαβατήρια.
- Ανευρέθηκε ένα κλεμμένο μοτοποδήλατο 

Οι αστυνομικές δραστηριότητες (εξορμήσεις) στοχεύουν στην αναβάθμιση της εμφανούς αστυνομικής παρουσίας και δράσης τόσο σε προληπτικό επίπεδο (διενέργεια ελέγχων, προσαγωγές), όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, καθώς και στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

• Οι εξειδικευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις θα συνεχιστούν τόσο σε επίπεδο Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης, όσο και στις επιμέρους Αστυνομικές Διευθύνσεις.


ΣΥΛΛΗΨΗ ΗΜΕΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

Συνελήφθη σήμερα πρώτες πρωϊνές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων 57χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της νομοθεσίας περί παιγνίων, εράνων και λαχειοφόρων αγορών.


Ειδικότερα, ο ανωτέρω δράστης κατελήφθη να έχει εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία σε κατάστημα καφενείο ιδιοκτησίας του, τέσσερα (4) ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα, η οθόνη των οποίων απεικόνιζε απαγορευμένο παίγνιο, πρόσφορο προς άμεση χρήση από τους θαμώνες του καταστήματος. 

Σε έρευνα που έγινε στο κατάστημα βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 91 ευρώ στο μπαρ και το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ σε ένα παιγνιομηχάνημα. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων .


Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης αλλοδαπών 

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) διακινητές και δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες


Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας εξαρθρώθηκε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική ομάδα, η οποία είχε ως σκοπό τη χορήγηση πλαστών πιστοποιητικών σε μη νόμιμους μετανάστες και τη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου τους από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν σήμερα πρώτες πρωϊνές ώρες στην Πλαταριά Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τέσσερις (4) διακινητές (δύο υπήκοοι Ιράκ, ένας υπήκοος Συρίας και ένας υπήκοος Αφγανιστάν), ηλικίας 45,22,35 και 21 ετών αντίστοιχα, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής και τέσσερις (4) μη νόμιμοι μετανάστες (δύο υπήκοοι Ιράκ και δύο υπήκοοι Μαρόκου), οι οποίοι συνόδευαν τα δέκα (10) ανήλικα τέκνα τους.

Ειδικότερα, έπειτα από συστηματική αξιοποίηση στοιχείων για τη δράση του κυκλώματος και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκε ο 45χρονος διακινητής, υπήκοος Ιράκ σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου υγρών καυσίμων και ενοικιαζόμενων δωματίων στην Πλαταριά Θεσπρωτίας να οδηγεί ΙΧΕ αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού στο επέβαιναν οι άλλοι τρεις διακινητές.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 45χρονος διακινητής είχε μισθώσει κατάλυμα στο οποίο διέμεναν οι δεκατέσσερις (14) μη νόμιμοι μετανάστες με σκοπό τη μεταφορά τους στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και την αναχώρησή τους για χώρα του εξωτερικού.

Στην κατοχή των διακινητών βρέθηκαν τρία κλειδιά αυτοκινήτων, τα οποία ήταν σταθμευμένα στο χώρο στάθμευσης των ενοικιαζόμενων δωματίων και για τα οποία προέκυψε από την έρευνα ότι:

• Για το πρώτο ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας είχε δηλωθεί κλοπή την 15-05-2011 στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού.
• Το δεύτερο ΙΧΕ αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας Ρουμανίας για τις οποίες είχε δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Κολωνού την 10-06-2011 ενώ στο χώρο των αποσκευών του οχήματος βρέθηκαν και γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
• Το τρίτο ΙΧΕ αυτοκίνητο έφερε κλεμμένες γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ και για το ίδιο το όχημα προκύπτει ότι έχει δηλωθεί κλοπή στο Τμήμα Ασφάλειας Αγίου Παντελεήμονα την 08-04-2011.

Στην κατοχή των διακινητών και των λαθρομεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά δύο πλαστά διαβατήρια Τουρκίας, δύο πλαστά διαβατήρια Ρουμανίας, μία πλαστή ολλανδική ταυτότητα ενώ κατασχέθηκαν και τα τέσσερα κινητά τηλέφωνα των διακινητών.

Οι συλληφθέντες διακινητές και λαθρομετανάστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης