ΦΑΝΑΡΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Προβλήματα στην άρδευση


Προβλήματα στην άρδευση της πεδιάδας του Φαναρίου σημειώνονται τις τελευταίες μέρες. Η αυξημένη ζήτηση που προκάλεσαν οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνάρτηση με την μικρή χωρητικότητα των δεξαμενών έχουν δυσκολέψει την κατάσταση και οι αγρότες ποτίζουν εκ περιτροπής, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι. 


Την ίδια στιγμή, πάντως η γεώτρηση που έγινε στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αρχαγγέλου –με στόχο να επιλύσει το πρόβλημα της ύδρευσης στο Κανάλι - δίνει νερό σε ποσότητες άνω των 150 κυβικών την ώρα. Μόλις ολοκληρωθούν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι το νερό θα εμπλουτίσει τον αγωγό του Αγίου Γεωργίου δίνοντας την λύση στο πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η περιοχή. 

Όπως τονίζει μάλιστα ο Αντιδήμαρχος Ζαλόγγου Βαγγέλης Ροπόκης το κόστος αξιοποίησης της γεώτρησης θα είναι μικρό, αφού σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων βρίσκεται η δεξαμενή, ενώ στα 10 και 30 μέτρα αντίστοιχα βρίσκονται ο κεντρικός αγωγός του Αγίου Γεωργίου καθώς και πυλώνας της ΔΕΗ. 

Καλώς εχόντων των πραγμάτων το επόμενο δεκαήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και το πρόβλημα υδροδότησης της παράκτιας ζώνης θα επιλυθεί σε ορίζοντα εικοσαετίας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ