"Ανθελληνικό" νομοσχέδιο χρεοκοπίας παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικανοί

Εσπευσμένα στις ΗΠΑ ο Βενιζέλος

Ένα νομοσχέδιο που προτείνει την διακοπή της χρηματοδότησης της Ελλάδας μέσω του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου παρουσίασαν προσφάτων οι Ρεπουμπικανοί στο αμερικανικό Κονγκρέσο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας.



Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το νομοσχέδιο αυτό σκοπεύει στην “προστασία των χρημάτων των Αμερικανών που χαρίζονται στην Ελλάδα μέσω του ΔΝΤ”.


Αν και η Ελευθεροτυπία δεν αναφέρει κανένα άλλο στοιχείο του νομοσχεδίου, εν τούτοις προ μηνός μια ομάδα Ρεπουμπλικανών είχε ζητήσει από τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ να σταματήσει την χρηματοδότηση της Ελλάδας.


Όπως είχε γράψει το Nasdaq στα μέσα Ιουνίου, η ομάδα αυτή είχε αποστείλει επιστολή διαμαρτυρίας στον Γκάιτνερ, αναφέροντας πως “δεν είναι δυνατόν οι φορολογούμενοι Αμερικανοί να επιχορηγούν ένα ξένο κράτος και να υπόκεινται απώλειες στα εισοδήματα τους” .


“Το ΔΝΤ μπορεί να αναλάβει τη διάσωση της Ελλάδας χωρίς την επιχορήγηση από τις ΗΠΑ”, είχαν αναφέρει οι Ρεπουμπλικανοί.


Σε ό,τι αφορά το δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, αναφέρεται πως ο Λευκός Οίκος έχει ζητήσει τη συνδρομή του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου και του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, προκειμένου να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.


Σύμφωνα με το άρθρο, ο κ. Βενιζέλος θα μεταβεί την Κυριακή το βράδυ στην Ουάσινγκτον προκειμένου να συνομιλήσει με μέλη του Κονγκρέσου.


O κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο δεν απηχεί την επίσημη πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης. Ειδικότερα, είπε τα εξής:


"Είναι πολύ συνηθισμένο, γερουσιαστές ή βουλευτές να αναλαμβάνουν διάφορες νομοθετικές πρωτοβουλίες στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, χωρίς αυτές να απηχούν την πολιτική θέση και τη γραμμή της κυβέρνησης των ΗΠΑ.


Η στάση των ΗΠΑ απέναντι στη διεθνή οικονομική και δημοσιονομική κρίση και ειδικότερα σε σχέση με τη ζώνη του ευρώ και την Ελλάδα, είναι δημόσια γνωστή και καθαρή. Αυτό ισχύει και ως προς την αμερικανική στάση μέσα στο ΔΝΤ, που είναι ιδιαίτερα υποστηρικτική. 

Τα ζητήματα αυτά συζητήθηκαν σε πολύ θετικό και δημιουργικό πνεύμα κατά τις πρόσφατες συζητήσεις που είχαμε στην Αθήνα με την κ. Κλίντον και τον κ. Σμαρτ".

http://www.cosmo.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ