Ο Μακελάρης του Οσλο ""μιλάει για την Ελλάδα. (Βίντεο)

Στην Ελλάδα αναφέρεται στο πολυσέλιδο μανιφέστο του ο δράστης των φονικών επιθέσεων, στη Νορβηγία, Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο οποίος αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά πιστεύει ότι "δεν έκανε τίποτε το αξιόμεμπτο".


Ο άνθρωπος που βύθισε στο πένθος τη Νορβηγία, σκορπίζοντας τον θάνατο, δημοσίευσε αντιισλαμικό μανιφέστο 1.500 σελίδων λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει τις επιθέσεις.

Σήμερα αποκαλύπτεται ότι μέσα στο τεράστιο κείμενο υπάρχουν αναφορές στην Ελλάδα, τη Μικρασιατική Καταστροφή αλλά και τον..... Θουκυδίδη.

Συγκεκριμένα ο 32χρονος Νορβηγός χαρακτηρίζει γενοκτονία των Ελλήνων τη Μικρασιατική Καταστροφή, μιλάει για την άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς, ενώ κάνει και μια αναφορά στον Θουκυδίδη αναφερόμενος στη συνεισφορά του στον πολιτισμό.

Στο βιβλίο αυτό στο Ιντερνετ περιγράφεται ο σχεδιασμός, η παρασκευή των εκρηκτικών και το σκεπτικό που οδήγησαν στη βομβιστική επίθεση στο κέντρο του Όσλο και στην επίθεση με όπλο σε κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Οτόγια.

"Το μανιφέστο αυτό δημοσιεύτηκε την ημέρα που έγιναν τα γεγονότα", δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Όσλο Σβέινουνγκ Σπόνχαϊμ σε συνέντευξη Τύπου."Έχουμε επιβεβαίωση γι' αυτό", προσέθεσε.

Οι φόνοι θα προσελκύσουν την προσοχή στο μανιφέστο, το οποίο ονομάζεται "2083-Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας", γράφει ο Μπρέιβικ.

"Όταν αποφασίσεις να χτυπήσεις, είναι καλύτερο να σκοτώσεις πολύ περισσότερους από αρκετούς, ειδάλλως διατρέχεις τον κίνδυνο να μειώσεις τον επιθυμητό ιδεολογικό αντίκτυπο του πλήγματος", σημειώνει.


Στους 93 οι νεκροί


Στους 93 ανέρχονται οι νεκροί από τις επιθέσεις στη Νορβηγία, ενώ το χθες το απόγευμα αφέθησαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες από την καταδρομική επιχείρηση που πραγματοποίησαν οι ειδικές δυνάμεις της νορβηγικής αστυνομίας.

Η αστυνομία στο Οσλο ανακοίνωσε ότι ο Αντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ θα οδηγηθεί σήμερα στον δικαστή, ο οποίος και θα αποφασίσει την παράταση της κράτησής του έως ότου γίνει η δίκη για τις ανθρωποκτονίες, "που ο Μπέχρινγκ Μπρέιβικ ομολογεί ότι τέλεσε".

Μάλιστα, ο Μπρέιβικ έχει ζητήσει από τις Αρχές η απολογία του σήμερα στο δικαστήριο του Όσλο να είναι μία ανοιχτή διαδικασία, καθώς επιθυμεί να "ακουστεί" και να εξηγήσει σε όλον τον κόσμο για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.

Ωστόσο, οι Αρχές της Νορβηγίας εκφράζουν φόβους για την περίπτωση που οι πολίτες επιχειρήσουν να "λιντσάρουν" τον 32χρονο, ενώ πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το να δοθεί δημόσιο βήμα στον Μπρέιβικ θα είναι ένα "έπαθλο" και μια επιβράβευση για τον ίδιο.

Ο Νορβηγός που κατηγορείται για τη διπλή επίθεση, στην οποία βρήκαν τον θάνατο 93 άτομα κυρίως παιδιά και έφηβοι, ομολόγησε σύμφωνα με την αστυνομία τις πράξεις του αλλά δεν δηλώνει ένοχος.
Μάλιστα σύμφωνα με τις νορβηγικές Αρχές ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως έδρασε μόνος του.






http://kafeneio-gr.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης