Κυριακή έρχεται η Κλίντον στην Αθήνα

Πλούσια είναι η ατζέντα της επίσκεψης της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Αθήνα, στις 17 και 18 Ιουλίου. 


Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου των Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, την Κυριακή το πρωί, κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Χ. Κλίντον με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Σταύρο Λαμπρινίδη, θα γίνει μια σε βάθος συζήτηση, η οποία θα περιλαμβάνει όλα τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.

Ειδικότερα, σημείωσε ότι αντικείμενα συζήτησης θα αποτελέσουν η κατάσταση στη Βόρειο Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στη Λιβύη, οι εξελίξεις στην περιοχή των Βαλκανίων αλλά και επιμέρους θέματα, όπως το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η πρόοδος της Αλβανίας, αλλά και το ζήτημα του Κοσόβου.

Παράλληλα, θα εξεταστούν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και η πορεία των διαπραγματεύσεων, οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, αλλά και η ενταξιακή πορεία της γείτονος, καθώς επίσης και η κατάσταση στην ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τον Γρ. Δελαβέκουρα, η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια περίοδο "που είναι πολύ στενή η συνεργασία μεταξύ των δυο χωρών και το κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι πάρα πολύ θετικό".

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης