«Έμφραγμα» από τους ταξιτζήδες στον Πειραιά (ΒΙΝΤΕΟ)

 Ένταση και συγκρούσεις με την αστυνομία

Με σκοπό να εμποδίσουν την αποβίβαση στο λιμάνι του Πειραιά περίπου 5.500 τουριστών που επιβαίνουν σε πέντε κρουαζιερόπλοια, ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν το πρωί της Πέμπτης στην ακτή Ξαβερίου. (Δείτε Βίντεο)


Σύμφωνα με την αστυνομία, μια ομάδα από ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Χατζηκυριάκου, θέλησαν να εμποδίσουν την έξοδο των τουριστικών λεωφορείων από το λιμάνι, ρίχνοντας λάδια στο δρόμο και τοποθετώντας οδοφράγματα. 


Η αστυνομία έριξε πριονίδι πάνω στα λάδια, για να μπορέσουν να περάσουν 20 από τα 35 πούλμαν που μεταφέρουν τους τουρίστες τα οχήματα. Παράλληλα, απώθησε τους συγκεντρωμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να επικρατήσει ένταση.

Στη συνέχεια, οι πύλες Ε11 και Ε12 άνοιξαν και οι ταξιτζήδες, περίπου 1.500 στον αριθμό, ξεκίνησαν πεζή πορεία στους δρόμους του Πειραιά. Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης επικράτησε χάος και νέα ένταση, καθώς οι ταξιτζήδες δημιούργησαν κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Μάλιστα, οι διαδηλωτές εμπόδισαν άλλο ένα πούλμαν με τουρίστες να απομακρυνθεί από την περιοχή, με αποτέλεσμα να επικρατήσει νέα ένταση. Η πορεία συνεχίστηκε και οι ταξιτζήδες έφτασαν μέχρι το Φάληρο, έξω από τα γραφεία του Σκάι, όπου υπήρχαν παρατεταγμένες δυνάμεις των ΜΑΤ.

Εκεί, επικράτησε νέα ένταση, με μερίδα των διαδηλωτών να πετάει πέτρες στο κτίριο και να δημιουργεί φθορές, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους, τους ζητούσαν να σταματήσουν. Στο σημείο έσπευσαν και δύο κλούβες των ΜΑΤ, ωστόσο η επέμβασή τους δεν χρειάστηκε, καθώς στις τάξεις των διαδηλωτών επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Μετά το Φάληρο, οι συγκεντρωμένοι ταξιτζήδες αποφάσισαν να επιστρέψουν στον Πειραιά με τον ηλεκτρικό.

Κατάληψη στις οικονομικές υπηρεσίες πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί οι ιδιοκτήτες των ταξί Ηρακλείου στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών τους κινητοποιήσεων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι ιδιοκτήτες ταξί συγκεντρώθηκαν μετά τις 8 το πρωί στο πλακόστρωτο της Νέας Παραλίας και θα πραγματοποιήσουν πεζή πορεία στο κέντρο της πόλης.




http://www.protothema.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης