ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Ανεξέλεγκτη η αναζωπύρωση της πυρκαγιάς

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων αναζωπύρωσαν την πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο Ασβεστοχώρι.


Για την κατάσβεσή της ήδη έχουν ριχθεί στη μάχη το ελικόπτερο Ericsson πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και πεζοπόρα τμήματα Πυρισβεστών. 

Ο πύρινος εφιάλτης απειλεί εκ νέου οικισμούς, τη χωματερή δουρούτης και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Επικρατεί αναταραχή, ουδείς γνωρίζει ακόμη το μέγεθος του προβλήματος. Από την Πυροσβεστική -για πρώτη φορά από χθες- απαντούν με μισόλογα. 

Σύμφωνα με συνεχόμενες αναρτήσεις του http://epirusgate.blogspot.com/ η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη. Γράφει σ' αυτές τις αναρτήσεις το μπλοκ:

-Θέμα χρόνου ήταν να τυλιχτούν στις φλόγες κατοικίες στο Σταυράκι και ήδη έχουμε το πρώτο σπίτι να απειλείται στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρακίου Ιωαννίνων. Τι να πει κανείς. Ο πύρινος όλεθρος σε πλήρη ανάπτυξη. Άνιση η μάχη στα Γιάννενα. Ο άνεμος τρέχει τις φλόγες.

-Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση στα Κάτω Μάρμαρα,μετά από τις απανωτές ρίψεις του ελίκοπτέρου Έρικσον.Σε λίγη ώρα φτάνει στα Γιάννενα και δεύτερο ελικόπτερο. 

-Ακυβέρνητο έμεινε πριν από λίγο, πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Καναντέρ όταν στην προσπάθεια του να ανεφοδιαστεί στη λίμνη των Ιωαννίνων,στην περιοχή της Δραμπάτοβας, έσπασε ο ένας εκ των δύο πλωτήρων.Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του .

 -Πάρα πολλά σπίτια και ένα εργαστήριο,κινδυνέυουν στα Κάτω Μάρμαρα!!!!Η Π.Υ. δέχεται δεκάδες κλήσεις από κατοίκους των Μαρμάρων!!!

-Τις Εργατικές Κατοικίες στα Κάτω Μάρμαρα προσπαθούν να σώσουν από τις φλόγες οιδυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Πλέον το επίκεντρο των επιχειρήσεων έχει μεταφερθεί στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και λίγο ψηλότερα στον αυχένα των Μαρμάρων. 

Κακός σύμμαχος ο αέρας που αντί να μειώνεται, ενισχύεται η έντασή του, δυσχαιραίνοντας το έργο της πυρόσβεσης. Φωνές απόγνωσης από τους ενοίκους των κατοικιών που έντρομοι εκκενώνουν τα σπίτια τους. Εικόνες καταστροφής λίγο έξω από τα Γιάννενα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης