Ο γνωστός ηθοποιός μιλά για την παγίδα των τοκογλύφων

Λίγες μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος τυκογλυφίας,  ο διάσημος ηθοποιός, το αίμα του οποίου ρούφηξε σπείρα αδίστακτων τοκογλύφων, ξεσπά στην εφημερίδα «Espresso» μιλώντας για ανθρώπους υπεράνω υποψίας. 


Ενα κύκλωμα που δρα ανενόχλητο και όσο η οικονομική κρίση φουντώνει ξεδιπλώνει τα πλοκάμια του. Ο ανυποψίαστος ηθοποιός μέσα σε 48 ώρες είδε να χάνει 20.000 ευρώ, ποσό δυσβάσταχτο γι’ αυτόν.

«Πρόκειται για μεγάλο παρατραπεζικό κύκλωμα με τη συμμετοχή ευυπόληπτων πολιτών» δηλώνει στην «Espresso» περιμένοντας να τον καλέσει για κατάθεση ο εισαγγελέας που ανέλαβε την έρευνα. 


Η ταυτότητα του ηθοποιού βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, αλλά για καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους ο ίδιος δεν επιθυμεί να δημοσιοποιηθεί. «Αν και δεσμεύομαι, γιατί προχωρά η έρευνα, εν τούτοις θα ήθελα να προστατέψω πιθανούς... πελάτες αυτού του απίστευτου κυκλώματος» μας είπε.

Πριν από λίγο καιρό ο άτυχος ηθοποιός απευθύνθηκε στον Συνήγορο του Καταναλωτή προκειμένου να ζητήσει βοήθεια. Μια απεγνωσμένη φωνή από έναν άνθρωπο που έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του. 


Η αποκάλυψη της «Espresso» συγκλόνισε το πανελλήνιο. Ο ίδιος διαβάζοντας το δημοσίευμα εικάζει ότι μάλλον τον αφορά… Δεν είναι όμως τελείως σίγουρος, αφού τα θύματα της συγκεκριμένης σπείρας μετρώνται σε εκατοντάδες.

Μιλώντας μαζί του μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο τις πληροφορίες της «Espresso» σχετικά με τον τρόπο της συναλλαγής τους. «Ναι, πραγματικά έτσι με παγίδευσαν οι τοκογλύφοι!». 


Ο διάσημος ηθοποιός τη στιγμή εκείνη βρισκόταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και για σοβαρό οικογενειακό του πρόβλημα έπρεπε να βρει επειγόντως χρήματα. Μέσω Internet ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της «εταιρείας» και έκλεισε ραντεβού.

«Στη βράση ή μάλλον στην… ανάγκη κολλάει το σίδερο», όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο ίδιος. Ο άνθρωπος που τον συνάντησε του είπε ότι θα καταφέρει να εκταμιεύσει για λογαριασμό του από την τράπεζα το ποσό που χρειαζόταν. 


Ο διάσημος ηθοποιός δέχτηκε και έδωσε στον άνθρωπο της «εταιρείας» την κάρτα και το ΑΦΜ του. Πράγματι, μέσα σε 48 ώρες ο «αντιπρόσωπος της εταιρείας» του τηλεφώνησε και του ζήτησε να συναντηθούν σε καφετέρια για να του δώσει τα 10.000 ευρώ αλλά και την κάρτα του. 

Χαρούμενος, ο ηθοποιός πήρε τα χρήματα και την κάρτα του και έφυγε χωρίς να γνωρίζει πως τα χειρότερα ήταν μπροστά του. Στο τέλος του μήνα, όταν έλαβε το ενημερωτικό δελτίο της τράπεζας για την κίνηση της κάρτας του, έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Ο λογαριασμός της κάρτας είχε αυξηθεί μέσα σε 48 ώρες κατά 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της τράπεζας, είχε γίνει ανάληψη 10.000 ευρώ και αγορές σε καταστήματα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, αξίας 20.000 ευρώ, τις οποίες βέβαια ουδέποτε πραγματοποίησε εκείνος. 


Μετά το πρώτο σοκ κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα τοκογλύφων, οι οποίοι του έδωσαν το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο όμως χρέωσαν στην κάρτα του, όπως και τις αγορές που έκαναν, αξίας 20.000 ευρώ. Ετσι εκείνος πήρε μεν 10.000 ευρώ, βρέθηκε όμως να χρωστά 30.000 ευρώ.

«Μπορώ να σας πω μόνο αυτό: Πρόκειται για μεγάλο παρατραπεζικό κύκλωμα με τη συμμετοχή ευυπόληπτων πολιτών. Ούτε που πάει ο νους σας... Στο παιχνίδι είναι και πολυκαταστήματα. Δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο. Αντιλαμβάνεστε ότι είναι πολύ λεπτό το θέμα και η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τον εισαγγελέα».

«Οσο η ανέχεια φουντώνει ο κόσμος πρέπει να είναι περισσότερο υποψιασμένος. Δυστυχώς, άγιοι στις μέρες μας δεν υπάρχουν, μόνο τυχοδιώκτες. Πολιορκούν τον κοσμάκη από παντού. Με φεϊγβολάν στο μετρό, κάρτες στα αυτοκίνητα, μέσω Διαδικτύου, αυτοκόλλητα στις κολόνες, αγγελίες σε έντυπα.


Στηρίζονται στην ανάγκη και την απελπισία σου και σου δίνουν φρούδες ελπίδες» δηλώνει με αγανάκτηση στην «Espressso» ο ηθοποιός.

«Δυστυχώς, η αλήθεια είναι διαφορετική. Σου λένε τη μισή αλήθεια και σε σπρώχνουν περισσότερο στο αδιέξοδο». Ο ίδιος, θύμα της κρίσης που μαστίζει, εξακολουθεί να βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο. 


«Είμαι σε πολύ άσχημη κατάσταση. Δεν έχει νόημα να το κρύψω...» είναι τα τελευταία του λόγια. Ενας καλλιτέχνης ιδιαίτερα αξιοπρεπής, που παρ’ ότι το όνομά του δεν έχει γνωστοποιηθεί, ό ίδιος αισθάνεται πολύ άβολα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.
Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ