Δεν παρέλασαν λόγω προκλήσεων Έλληνες και Κύπριοι...

Χωρίς την συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων Ανδρών και Γυναικών της Ελλάδας και της Κύπρου, έγινε στο Umag της Κροατίας, η τελετή έναρξης του 7ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπιτς Χαντμπολ.



Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπως και αυτό της Κύπρου, δεν συμμετείχαν στην παρέλαση, μετά την παρουσία των αθλητών και αθλητριών από την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (FYROM), με μπλούζες, όπου στο πίσω μέρος τους, έγραφαν «Macedonia».


Οι Ελληνικές αποστολές δεν δέχθηκαν να πάρουν τη θέση τους στο γήπεδο προκειμένου να ξεκινήσει η τελετή έναρξης, μέχρι να αλλάξουν φανέλες οι Σκοπιανοί. Τη στάση των Ελληνικών ομάδων ακολούθησαν και οι Κυπριακές ομάδες και στη συνέχεια, αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης και παρέμειναν στις κερκίδες.

Ορισμένοι παίκτες της Π.Γ.Δ.Μ. πρόσθεσαν με ταινία (η οποία ξεκολλούσε εύκολα) το «Fyr» μπροστά από το «Macedonia», κάτι που δεν ικανοποίησε την ελληνική αποστολή, που αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην τελετή έναρξης, όπως και η Κύπρος.


Ο αρχηγός αποστολής της εθνικής μας ομάδας, Άρης Βατάλης (μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ), ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία, ότι σε περίπτωση όπου αυτό επαναληφθεί κατά την διάρκεια των αγώνων οι Ελληνικές ομάδες ανδρών και γυναικών, θα αποσυρθούν από την διοργάνωση.

Εντυπωσιακή φάση από τον αγώνα των εθνικών ομάδων ΕΛΛΑΔΑΣ και ΚΥΠΡΟΥ από τον χθεσινό μεταξύ τους αγώνα. Όπως και χθες αναρτήσαμε σ' αυτόν τον αγώνα νικήτρια ήταν η ομάδα της Κύπρου με 2-1. Λίγο αργότερα η εθνική μας νίκησε την πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ με σκορ επίσης 2-1

Αξίζει να σημειωθεί , ότι στην τεχνική σύσκεψη που προηγήθηκε της τελετής έναρξης, το βράδυ της Κυριακής, οι εκπρόσωπο της FYROM, παρουσίασαν τις φανέλες τους, για τους αγώνες, οι οποίες ήταν σύμφωνα με όσα έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Ελληνικής και , Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ενώ ούτε στα έντυπα της διοργάνωσης δεν υπήρχε κάτι που να δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην Ελληνική συμμετοχή.

Πρόστιμο 1.000 ευρώ για Έλληνες και Κύπριους, 1.500 για την ΠΓΔΜ

Για πρώτη φορά σε αθλητική διοργάνωση, η ΠΓΔΜ τιμωρήθηκε επειδή δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς, οι οποίοι ήταν ξεκάθαροι σχετικά με την ονομασία που έπρεπε να φέρουν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ του Ούμαγκ. 

Συγκεκριμένα το γεγονός πως εμφανίστηκαν με την ονομασία «Macedonia» θα τους στοιχίσει 1.500 ευρώ, αφού τιμωρήθηκαν από την οργανωτική επιτροπή, τόσο για το ότι παρέβλεψαν την απόφαση της Ευρωπαϊκής (η ελληνική πλευρά είχε κάνει τις κινήσεις της σχετικά πριν αρκετό καιρό), όσο και επειδή αφαίρεσαν τα tape με το «fyr» με το που άρχισε η τελετή έναρξης.


Επίσης η Ελλάδα και η Κύπρος τιμωρήθηκαν με 1.000 ευρώ πρόστιμο, επειδή δεν πήραν μέρος στην τελετή έναρξης. Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. 

http://avantgarde-beachhandball.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης