ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά

Υπό μερικό έλεγχο ετέθη πριν από λίγη ώρα,η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων.Ειδικότερα, χθες, στη χωματερή Δουρούτης, όπου συγκεντρώνονται τα απορρίμματα του λεκανοπεδίου, επεκτάθηκε η μεγάλη φωτιά που -από το μεσημέρι- έκαιγε στις περιοχές Ασβεστοχωρίου, Νεοχωρόπουλου, Πεδινής, Πανεπιστημιούπολης και Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.


Σημειώνεται, ότι, απειλήθηκαν σπίτια, τόσο στο Νεοχωρόπουλο, όσο και στην Πεδινή, κίνδυνος που τελικά αποτράπηκε από τις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης και τις ρίψεις νερού από τα αεροπλάνα και το ελικόπτερο Έρικσον.

Το σημαντικότερο μέτωπο της πυρκαγιάς,εκτείνεται σε μήκος 1,5 χιλιομέτρου ανάμεσα από το Νεοχωρόπουλο και τα Κάτω Μάρμαρα και εκεί πλέον έχουν στρέψει την προσοχή τους οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις.Από νωρίς το πρωί, στη μάχη της κατάσβεσης ρίχτηκαν ξανά και τα εναέρια μέσα. 

Ολονύχτια ήταν η μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο Ασβεστοχώρι Ιωαννίνων και κοντά στο Νεοχωρόπουλο και τελικά κατάφεραν να θέσουν υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά που έκαιγε στην περιοχή.Τα μεσάνυχτα πύρινα μέτωπα έκαιγαν στα Μάρμαρα, στα Κάτω Μάρμαρα και το Σταυράκι.

Από νωρίς το πρωί, στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχει και το ελικόπτερο Έρικσον,η απουσία του οποίου όλη την προηγούμενη περίοδο από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων,αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά εγκληματική.Να σημειωθεί πως η Πυροσβεστική έχει επιστρατεύσει όλες τις υδροφόρες των δήμων. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης