Κάτι τρέχει με την Ντόρα...

Στις 21 Νοεμβρίου 2010 και στο κατάμεστο θέατρο Μπάντμιντον η κ. Ντόρα Μπακογιάννη παρουσιάζει το νέο της κόμμα, τις θέσεις και τους ανθρώπους που την πλαισιώνουν.


Ως όνομα επιλέγει το «Δημοκρατική Συμμαχία», ως έμβλημα έχει επιλέξει την ελιά ενώ επιχειρεί να εμπνεύσει την σιγουριά σε όσους σκέφτονται να την ακολουθήσουν λέγοντάς τους: 

«Τίποτα δεν είναι δυνατότερο από τη σύμπραξη ελεύθερων ανθρώπων, που τους δένουν κοινά οράματα».

Στόχος της, όπως αναφέρει και η διακήρυξη: «Η Δημοκρατική Συμμαχία επιδιώκει να γίνει ο καταλύτης μιας σειράς σαρωτικών αλλαγών τις οποίες θα επιφέρει μια διευρυνόμενη συμμαχία πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του δημοκρατικού φάσματος. Κεντροδεξιών, φιλελεύθερων και κεντροαριστερών, οι οποίοι, όλο και περισσότερο, θα ενισχύουν τις γραμμές της».

Στις 26 Ιουλίου 2011 η κ. Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» δημοσιοποιεί την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την πολιτική στην περίπτωση, που η Δημοκρατική Συμμαχία, δεν καταφέρει να μπει στη Βουλή.

Τι έγινε και μέσα σε σχεδόν οκτώ μήνες η πρόεδρος της ΔΗΣΥ αναγκάζεται να προβεί σε δηλώσεις που «μυρίζουν» ηττοπάθεια; Ποια είναι η αιτία και ποιος ο λόγος που οδήγησαν μια έμπειρη πολιτικό να καταφύγει σε μια κίνηση που πολλοί επικοινωνιακοί σύμβουλοι θα την χαρακτήριζαν λάθος;

Οι περισσότεροι λένε, πως πρόκειται για μια ακόμα τακτική της έμπειρης πολιτικού, ώστε θέτοντας διλήμματα να καταφέρει να «ξεκολλήσει» από τις χαμηλές πτήσεις που την φέρνουν οι δημοσκοπήσεις.

Συγκρίνουν μάλιστα την συγκεκριμένη της δέσμευση με αυτή που εξέφρασε ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος το 1994

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωστής Στεφανόπουλος είχε προειδοποιήσει ότι, αν η ΔΗΑΝΑ, το κόμμα του οποίου τότε ηγούνταν, δεν κατάφερνε να εκλέξει ευρωβουλευτές, ήταν έτοιμος να αναστείλει τη δράση του κόμματός του και να αποχωρήσει από την πολιτική.

Τον Ιούνιο του '94 η ΔΗΑΝΑ δεν κατάφερε να εκπροσωπηθεί στο ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο κ. Στεφανόπουλος εγκατέλειψε την πολιτική, μόνο όμως για δέκα μήνες, αφού τον Μάρτιο του 1995 εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας, έπειτα από πρόταση που είχε υποβάλει ο τότε πρόεδρος της Πολιτικής Άνοιξης, Αντώνης Σαμαράς.

Πάντως, κρίνοντας από τις δημοσκοπήσεις φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολη η είσοδος της ΔΗΣΥ στη Βουλή και σχεδόν απίθανο το σενάριο να γίνει η κυρία Μπακογιάννη Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Επιπροσθέτως, άλλοι αναφέρουν πως η πρόεδρος της ΔΗΣΥ είπε το αυτονόητο, εξηγώντας ότι αν δεν καταφέρει το κόμμα να μπει στη Βουλή υπό τις παρούσες συνθήκες τότε δεν πρόκειται να τα καταφέρει ποτέ.


http://www.newsbomb.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης