Στάση πληρωμών …ολίγων ημερών!

Εγκύκλιος Καπελέρη στις Εφορίες όλης της χώρας


Μιλούσαμε για την επιλεκτική χρεοκοπία της μιας ημέρας ή των ολίγων ημερών, αλλά φαίνεται ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μία στάση πληρωμών ολίγων ημερών από τις Εφορίες!


Δεν το λέμε εμείς, το λέει η υπ’ αριθμόν 0006289 σημερινή εγκύκλιος που εστάλη προς τους προϊσταμένους όλων των ΔΟΥ από τον ίδιο τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών κ. Γιάννη Καπελέρη και η οποία αναφέρει κατά λέξη τα εξής:


“Όλες οι πληρωμές που διενεργούνται από τις υπηρεσίες που προϊσταστε (δαπάνες, μισθοδοσία, επιστροφές φόρων κλπ) που έχουν προγραμματιστεί για τις 28 και 29 Ιουλίου του 2011, να γίνουν μετά την 1η Αυγούστου 2011”!


Τι ιστορία είναι πάλι αυτή; Είναι λογιστικό τρικ, ώστε να εξωραϊστεί η εικόνα του Ιουλίου μήπως και περιοριστεί κάπως, ενόψει ελέγχων της Τρόικας, η μαύρη τρύπα που ήδη από το πρώτο εξάμηνο είχε φτάσει τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό;


Ή υπάρχει όντως θέμα ρευστότητας στις Εφορίες, ειδικά από τη στιγμή που η εγκύκλιος δεν δίνει οδηγία για μετάθεση των πληρωμών για την 1η Αυγούστου αλλά για ΜΕΤΑ την 1η Αυγούστου;


Προφανώς χρειάζονται απαντήσεις και ο  Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, με αφορμή την εγκύκλιο έκανε λόγο για “πρωτοφανή οδηγία” που προκαλεί έκπληξη και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά.


“Ουσιαστικά, πρόκειται για μια από τις γνωστές λογιστικές αλχημείες που επιχειρεί η κυβέρνηση, θέλοντας να παρουσιάσει διαφορετική εικόνα τόσο στα δημόσια έσοδα, όσο και στις δαπάνες του μηνός Ιουλίου.


Η ενέργεια αυτή, δεν έχει προηγούμενο.


Αφήνει έκθετο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, το οποίο καλούμε να δώσει άμεσα εξηγήσεις”, αναφέρει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.



http://www.protothema.gr/





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ