Μέχρι Δευτέρα οι προτάσεις για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας

Οι ωφελούμενοι στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι συνολικά 2.950


Μέχρι τη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους όλοι οι εν δυνάμει φορείς Απασχόλησης με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήρια, Εργατικά κέντρα, ΜΚΟ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ κλπ.) και οι ΟΤΑ, ώστε να προσδιοριστούν οι συγκεκριμένες ανάγκες για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. 


Οι ωφελούμενοι στην Περιφέρεια Ηπείρου είναι συνολικά 2.950 και κατανέμονται ως εξής: στα Ιωάννινα 1.250, στην Άρτα 700, στην Πρέβεζα 550 και στη Θεσπρωτία 450.Όσοι απασχοληθούν με το εν λόγω πρόγραμμα θα τους καταβάλλεται επίδομα ύψους 625 ευρώ μηνιαίως και θα υπάρχει και η κάλυψη ασφαλιστικών εισφορών. 

Η υποβολή των προτάσεων θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα στο ΙΝΕ ΓΣΕΕ , το οποίο στη συνέχεια θα τις μεταβιβάσει στο υπουργείο, ενώ το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο. 

Δικαίωμα στο πρόγραμμα έχουν άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ με προτεραιότητα σε μακροχρόνια ανέργους, βραχυχρόνια ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, έμποροι και λοιποί επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν δύο έτη, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες (δικηγόροι, μηχανικοί, ιατροί, κ.ο.κ.) βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, άνεργους έως 30 ετών που αναζητούν εργασία.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ