ΑΡΤΑ:Καθαρισμός παραποτάμιων εκτάσεων

Η πρόσφατη πυρκαγιά στα παραποτάμια μπορεί να τέθηκε υπό έλεγχο και να καταγράφηκαν μικρές ζημιές όμως ο κίνδυνος για την εκδήλωση μιας νέας πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή δεν παύει να είναι υπαρκτός. 


Για το λόγο αυτό και με σκοπό την άμεση παρέμβαση, με καθαρισμό της παραποτάμιας έκτασης από την περιοχή του δικαστικού μεγάρου έως το κτίριο της Αστυνομίας, έτσι ώστε να μην έχουμε επανάληψη τέτοιων φαινομένων, επισκέφθηκαν την εν λόγω περιοχή, σήμερα το μεσημέρι, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων κ.κ. Φώτιος Φώτης, υπεύθυνος Τεχνικών Έργων και Φώτης Γεωργίου, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας.

Ο κ. Φώτης μεταξύ άλλων είπε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε κάνει έναν δρόμο περιφερειακά για να μπορούν τα οχήματα της Π.Υ. να επέμβουν εάν χρειαστεί – που ευχόμαστε όλοι μας να μην χρειαστεί ποτέ να ‘ρθουν εδώ για να κάνουν μια επέμβαση κατάσβεσης πυρκαγιάς. 

Πάντα σε επαφή με την Π.Υ. και με τον αντιδήμαρχο τον κ. Γεωργίου ο οποίος είναι υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας εντοπίσαμε κάποιους δρόμους οι οποίοι θα βοηθήσουν εάν υπάρξει πρόβλημα. Παρόλα αυτά είδαμε όμως ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν είχε καθαριστεί ποτέ αυτή ή αν καθαρίστηκε έγινε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. 

Τα μηχανήματα που έχει στη διάθεσή του ο Δήμος δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και αναγκαστικά βάλαμε ένα μεγαλύτερο μηχάνημα για να προχωρήσει στον καθαρισμό, πάντα με την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής και του Αντιδημάρχου που είναι υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας. 

Η συνεργασία μας με την Π.Υ. θα είναι συνεχής και αδιάλειπτη και θα είμαστε στη διάθεσή της για ό,τι μας ζητηθεί. Ο καθαρισμός θα επεκταθεί σε όλη την παραποτάμια έκταση από το σημείο που είμαστε μέχρι το κτίριο της Αστυνομίας γιατί εκεί εντοπίστηκε και το μεγάλο πρόβλημα με ξερά χόρτα και βάτα».

Ο κ. Γεωργίου ανέφερε ότι ο Δήμος στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και έπειτα από τις όποιες υποδείξεις της Π.Υ. θα παρεμβαίνει με στόχο την δημιουργία απαραίτητων διόδων σε περιοχές με υψηλή επικινδυνότητα έτσι ώστε να διευκολύνεται το έργο της Π.Υ. 

Στόχος είναι σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να δημιουργηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζώνες πυροπροστασίας στις περιοχές που η Π.Υ. θα μας υποδείξει όπου ο βαθμός επικινδυνότητας για ανάφλεξη πυρκαγιάς είναι μεγάλος».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ