ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εντολή για εκκενώσεις από κτίρια Πανεπιστημίου (ΒΙΝΤΕΟ)


Στα σπίτια της Πεδινής έφτασαν πριν από λίγο (8:15 μ.μ.) οι φλόγες της μεγάλης φωτιάς, που ξέσπασε στο Ασβεστοχώρι σήμερα το μεσημέρι. (ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ)


Ο κίνδυνος είναι μεγάλος. Κάτοικοι και δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. 

Παράλληλα άλλο μέτωπο της φωτιάς εισήλθε στη χωματερή της Δουρούτης, όπου και εκεί επιχειρούν δυνάμεις προκειμένου να μην επεκταθεί σε ένα χώρο εξαιρετικά επικίνδυνο.

Εντολή να εκκενωθεί η Μονή Περιστεράς, αλλά και όσα κτήρια της Πανεπιστημιούπολης βρίσκονται πολύ κοντά στο δάσος της Δουρούτης,έδωσε πριν από λίγα λεπτά ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, μιας και οι φλόγες πλησιάζουν επικίνδυνα το Πανεπιστήμιο. 

 Οι άνδρες της Πυσοσβεστικής έπραξαν το καθήκον τους και απέτρεψαν τον πύρινο εφιάλτη από τα πρώτα σπίτια του Νεοχωρόπουλου τα οποία στην κυριολεξία έγλειψαν οι φλόγες. Τη μάχη της κατάσβεσης δίνουν συντονισμένα 3 αεροσκάφη καναντέρ, 13 οχήματα και 33 άνδρες.

Πρόβλημα αρχίζει να υπάρχει πλέον και προς το πανεπιστήμιο, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται προς το Ίδρυμα. Το epirusgate είναι στο μέτωπο της πυρκαγιάς και θα σας κρατάει συνεχώς ενήμερους. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης