Επίσκεψη στη Μόσχα ετοιμάζει ο Σαμαράς

Στη Μόσχα αναμένεται να βρεθεί εντός των επόμενων μηνών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο του Αντώνη Σαμαρά έχει ζητήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Σύμφωνα με πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ρωσία βλέπει με καλό μάτι μια τέτοια συνάντηση και -κατά πάσα πιθανότητα- το ραντεβού θα κλειστεί για το φθινόπωρο.


Οι αρμόδιες υπηρεσίες του κ. Μεντβέντεφ αναζητούν αυτό τον καιρό την κατάλληλη ημερομηνία για να μεταβεί ο κ. Σαμαράς στην εν λόγω χώρα, καθώς το πρόγραμμα του «τσάρου» είναι φορτωμένο. Ενα τέτοιο ταξίδι -αν μη τι άλλο- θα ενισχύσει το προφίλ του κ. Σαμαρά, ο οποίος θα δείξει προς τα έξω ότι έχει την ικανότητα να συνδιαλέγεται με τους ισχυρούς του κόσμου.

Η Μόσχα ούτως ή άλλως διατηρεί άριστες σχέσεις με το κόμμα, από τότε που ήταν πρόεδρος ο Κώστας Καραμανλής. Την περίοδο, δε, που ήταν πρωθυπουργός οι σχέσεις ήταν στο καλύτερο δυνατό σημείο, καθώς είναι γνωστές οι συμφωνίες που είχαν υπογραφεί για τον αγωγό φυσικού αερίου, που σύμφωνα με το σχεδιασμό που υπήρχε θα περνούσε από τη χώρα μας, αλλά και μια σειρά άλλων συμφωνιών - στον ενεργειακό κυρίως τομέα.

Οπως τονίζουν από τη Ν.Δ., «οι σχέσεις των Ρώσων με το κόμμα μας παραμένουν πάρα πολύ καλές, σε αντίθεση με το κλίμα που επικρατεί μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Μόσχας, που δεν είναι στην παρούσα φάση το καλύτερο δυνατό».

Για να ενισχύσουν μάλιστα αυτό το σκεπτικό, φέρνουν ως παράδειγμα την πρόσφατη ακύρωση από την πλευρά της Ρωσίας του ραντεβού που θα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρίφ με τον Ελληνα ομόλογό του Σταύρο Λαμπρινίδη.

Πάντως, η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος μετέβη ήδη στη Μόσχα για συνάντηση με τον ομόλογό του, καθώς υπάρχει τεράστιο ρεύμα Ρώσων τουριστών προς τη χώρα μας. Οι αφίξεις τον τελευταίο καιρό από την εν λόγω χώρα καταγράφουν αύξηση της τάξης του 180%!

Espressonews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης