ΑΡΤΑ: Εκδήλωση για το αεροδρόμιο στα Κολομόδια

Την πρώτη της εκδήλωση πραγματοποίησε την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011 στις Εργατικές Κατοικίες Άρτας (1ο χλμ Άρτας-Ιωαννίνων) η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας με σκοπό τη συγκέντρωση χορηγιών – πόρων οι όποιοι θα  χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του αεροδρομίου της. 

Μετά από πολύμηνες προσπάθειες, η Αερολέσχη, ένα «όνειρο ζωής» απέκτησε επιτέλους σάρκα και οστά. 


Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδος ιδρύθηκε από 4 εν ενεργεία πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας - όλοι με καταγωγή από την Ήπειρο- στην περιοχή Κολομόδια του Δήμου Ν. Σκουφά και συγκεκριμένα από τους: Κώστα Δημήτριο, Γρηγορίου Νικόλαο, Οικονόμου Ιωάννη και Μαγγίνα Ναπολέων με σκοπό να καλλιεργήσουν την αεροπορική ιδέα, να παράξουν κοινωνικό έργο και να αναπτυχθεί ο τουρισμός στην περιοχή. 

Στα πλαίσια της συγκέντρωσης πόρων – χορηγιών για μια σειρά από έργα στο χώρο της Αερολέσχης, την Κυριακή 3/7 πραγματοποιήθηκε χοροεσπερίδα σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο στις Εργατικές Κατοικίες.
 

Η εκδήλωση περιλάμβανε προβολή αεροπορικών επιδείξεων, περίπτερο με αεροπορικά είδη και δημοτική μουσική από ορχήστρα με τους: Γιάννη Καψάλη, Ξένια Βέρα, Μάκη Τσίκο, Σταύρο Καψάλη.
 

Για το αεροδρόμιο της Αερολέσχης παραχωρήθηκε έκταση περίπου 50 στρ. από το Δήμο Νικολάου Σκουφά η οποία βρίσκεται στα Κολομόδια Άρτας.

ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΣΚΟΠΩΝ
Η λειτουργία της Αερολέσχης θα εξυπηρετεί κοινωνικούς, αεραθλητικούς και τουριστικούς σκοπούς όπως αναφέρεται και στο ενημερωτικό φυλλάδιο που διανεμήθηκε στο χώρο της εκδήλωσης.


ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ:
Πιο αναλυτικά, με τη λειτουργία της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδος (Α.Δ.Ε.) όπως ορίζεται και στο καταστατικό της, θα εκτελούνται πτήσεις αεροσκαφών με στόχο την επιτήρηση περιοχών της Περιφέρειας προς αποφυγή εξάπλωσης εστιών πυρκαγιάς βοηθώντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και την γενικότερη έρευνα της περιοχής κατόπιν αιτήματος από τις Αστυνομικές αρχές.


ΑΕΡΑΘΛΗΤΙΚΩΝ:
Όπως ορίζεται και στο καταστατικό της Α.Δ.Ε. στόχος είναι η δημιουργία Σχολής Εκπαίδευσης Χειριστών Υπερελαφρών Αεροσκαφών. Επιπλέον θα δίνεται η δυνατότητα στους δημότες να εκτελούν πτήσεις με χειριστές της Αερολέσχης δίνοντάς τους έτσι τη δυνατότητα να γνωρίσουν την περιοχή μας από τον αέρα. 


Προς σκέψη είναι επίσης η δημιουργία σεμιναρίων «Ασφάλειας Πτήσεων» κάτι που θα κάνει γνωστό το αντικείμενο σε όλο τον αεροπορικό κόσμο και θα αναπτύσσει κατά καιρούς την τουριστική δραστηριότητα στην περιοχή.
 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ:
Εκτιμάται ότι η αεροπορική δραστηριότητα στην περιοχή θα δώσει επιτέλους ευκαιρίες για την τουριστική ανάπτυξη τόσο σε συνεργασίες με άλλες αερολέσχες της χώρας όσο και σε επαφές με χειριστές από την Ιταλία. (Ενημερωτικά η Ιταλία αριθμεί 1000 αεραθλητικά πεδία και αρκετοί χειριστές έχουν εκφράσει την επιθυμία για επίσκεψη στη χώρα μας. Η περιοχή μας θα αποτελούσε μια πολύ καλή επιλογή για αυτούς με την προϋπόθεση ότι θα εξασφάλιζε τις κατάλληλες ευκολίες).


Στην εκδήλωση της Αερολέσχης Δυτικής Ελλάδας παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου Παντελής Κολόκας, ο Δήμαρχος Αρταίων Γιάννης Παπαλέξης, ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Θεόδωρος Γκούβας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Θωμάς Τσιρογιάννης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άρτας Νίκος Κέφης και Κώστας Τράμπας, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρταίων Βασίλης Γέμος καθώς και εκπρόσωποι από άλλες Αερολέσχες όπως του Αγρινίου κλπ. 

Τόσο ο κ. Κολόκας όσο και ο κ. Παπαλέξης τόνισαν ότι θα στηρίξουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες της Αερολέσχης για την ευόδωση των στόχων της, που δεν είναι τίποτα άλλο από το να βάλει ένα «λιθαράκι» στην γενικότερη ανάπτυξη της περιοχής μας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δημήτρης Κώστας, υπεύθυνος της Αερολέσχης, τέλη Αυγούστου προς αρχές Σεπτεμβρίου υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις στα Κολομόδια οπότε θα αρχίσουν να γίνονται οι πρώτες πτήσεις. 

Ο κ. Κώστας ευχαρίστησε το Δήμο Ν. Σκουφά για την παραχώρηση της έκτασης για τη διαμόρφωση του αεροδρομίου καθώς και την Περιφέρεια Ηπείρου για την μέχρι τώρα βοήθειά της στην όλη προσπάθεια.

Σχόλια

  1. Περασαν 3 χρονια απο τοτε κι ακομη αεροπλανα δεν ειδαμε....Μηπως ειναι μουφα ολη η ιστορια?Το χουμε ξαναδει το εργο κι αλλου με κατι λαμογια αεροπορους που τρωγανε λεφτα απο τα κρατικα ταμεια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης