Κίνδυνος για τα φοινικοειδή από το «κόκκινο σκαθάρι»


Συστάσεις απ' την Αντιπεριφέρεια

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Τμήμα Ποιοτικού και φυτουγειονομικού Ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ανακοινώνεται ότι: Κρίνεται απαραίτητο να αποφευχθεί η εισαγωγή του κόκκινου ρυγχωτού σκαθαριού των φοινικοειδών ( Κ.Ρ.Σ.) Rhynchophorus Ferrugineus στην περιοχή μας, στην οποία δεν έχει ακόμα εμφανιστεί.

 

•Οι φυτωριούχοι και οι διακινητές φοινικοειδών (Ανθοπώλες) που προμηθεύονται φοινικοειδή από άλλες  περιοχές μας, στις οποίες και διαπιστώθηκε η παρουσία του εν λόγω παθογόνου, πρέπει απαραιτήτως να διαθέτουν φυτοϋγειονομικό διαβατήριο, το οποίο και θα εγγυάται την μη διάδοσή του Rhynchophorus Ferrugineus (Olivier) στην περιοχή μας.
 

•Οι φυτοϋγειονομικοί ελεγκτές της υπηρεσίας μας θα προβούν σε τακτικούς ελέγχους προκειμένου να αποτρέψουν  την είσοδο και εξάπλωση του επιβλαβούς οργανισμού R. Ferrugineus (Olivier) στην περιοχή μας.
 

•Επίσης θα υποστούν κυρώσεις όσοι φυτωριούχοι –ανθοπώλες προμηθεύουν ιδιώτες με φοινικοειδή που δεν φέρουν φυτοϋγειονομικό διαβατήριο.
 

Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερομένους δίνονται από την Υπηρεσία, Φλέμιγκ 6, Άρτα τις εργάσιμες ώρες και ημέρες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης