Την άλλη Παρασκευή αρχίζουν οι εκπτώσεις

Ο Εμπορικός  Σύλλογος  Άρτας ενημερώνει τα μέλη του ότι: Σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 3 του Ν.3557/2007, που καθόρισε τις ημερομηνίες των εκπτώσεων σε σταθερή βάση, οι θερινές εκπτώσεις έτους 2011 θα αρχίσουν την Παρασκευή 15 Ιουλίου και θα λήξουν την Τετάρτη 31 Αυγούστου. 


Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Ιδιαίτερη επιμέλεια πρέπει να επιδείξουν οι συνάδελφοι στα εξής:

1.      Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική στα εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά (τα προϊόντα) εκτίθενται.
2.      Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.  Σε περίπτωση που η επιχείρηση αναγράψει ποσοστό πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «20% έκπτωση»).


Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη.  Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται με την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά. 

 Τα πρόστιμα είναι βαρύτατα και δεν επιτρέπεται να καταβληθεί ένα τέτοιο πρόστιμο λόγω λάθους.  Επειδή δε, πρόκειται για διοικητικό πρόστιμο, πρώτα εισπράττεται (και μάλιστα σύμφωνα με τον ΚΕΔΕ) και κατόπιν αμφισβητείται στα Διοικητικά Δικαστήρια».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ