Ο Περιφερειάρχης για Ιόνια, Ε-65 και κόμβους Εγνατίας

Στις καθυστερήσεις που υπάρχουν στους οδικούς άξονες που ενδιαφέρουν άμεσα την Ήπειρο, Ιόνια Οδός, Ε-65, καθώς και στο ζήτημα της κατασκευής κόμβου στην Εγνατία Οδό... 


...που να εξυπηρετεί το Βορειοδυτικό τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.
 

Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:
«Θεωρώ ότι ούτε στην Ε-65, ούτε στην Ιόνια Οδό ακολουθήθηκε η πρέπουσα πορεία και έγιναν τεράστια λάθη από το Υπουργείο Υποδομών.  


Εκτιμώ ότι μπορούσαμε να κάνουμε όργανα τέτοια, που μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα – από τη στιγμή που αρνούνται οι άλλες οι τράπεζες να συμμετάσχουν – να βρούμε λύσεις, σε συνεργασία με το εργοληπτικό δυναμικό της πατρίδας μας, για να προχωρήσουμε άμεσα και την Ιόνια Οδό και την Ε-65. Θεωρώ ότι έγιναν τεράστια λάθη από το Υπουργείο Υποδομών».

Για τον κόμβο της Εγνατίας


«Έχουμε κάνει συζητήσεις και ως νομαρχιακή αρχή παλιότερα είχαμε πάρει τη δέσμευση ότι δεν θα  λειτουργούσαν διόδια στο Δροσοχώρι και αυτό γιατί, εκτός των άλλων,  θεωρούμε ότι έπρεπε να γίνει ένας κόμβος από την περιοχή Δροσοχωρίου μέχρι το Δρίσκο. 


Ακούσαμε όταν είχε έλθει ο κ. Μαγκριώτης, ότι μέχρι τέλους του έτους θα μας είχε ανακοινώσει που και πως γίνουν οι κόμβοι κλπ. Δεν περιμέναμε ότι θα το έκανε γιατί πολλές φορές έκανε συζητήσεις εδώ άνευ αντικειμένου. 

Πριν λίγες ημέρες, όταν παραβρεθήκαμε σε σύσκεψη στην Αθήνα για το Ρυθμιστικό των Ιωαννίνων, ενημερωθήκαμε ότι σε αυτό προβλέπεται ένας κόμβος στην Εγνατία   που θα είναι χρήσιμος για το Βόρειο Τμήμα του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. 


Αυτόν τον κόμβο στο Ρυθμιστικό τον   τοποθετούν  πριν τη σήραγγα Δρίσκου. Ακούσαμε και την πρόταση να χρησιμοποιηθεί η σημερινή Εθνική οδός. Για μένα πρέπει να χρησιμοποιηθεί και παρά τα προβλήματα-  από τη μη απάντηση για μεγάλο διάστημα από το Υπουργείο Άμυνας - εμείς τελειώσαμε τη μελέτη. 

Θεωρώ όμως ότι μια τέτοια συνάντηση που οργανώθηκε από την ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. στην πρωτεύουσα της Ηπείρου, δεν αφορούσε μόνο το Δήμο Ιωαννιτών που πράγματι έπρεπε να κληθεί γιατί τον ενδιαφέρει μέγιστα το θέμα. Ήταν όμως τελείως λάθος η κίνηση αυτή, αφού έπρεπε να καλέσει και την Περιφέρεια, όπως θα κληθούμε για την Άρτα, την Πρέβεζα και την Ηγουμενίτσα. 

Ήταν ατόπημα, πολύ σοβαρό του Προέδρου της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. που έκανε μια  τέτοια σύσκεψη, που ούτε αποτέλεσμα δίνει, ούτε λύσεις δίνει  και η οποία άφησε ανοικτό και το οικονομικό θέμα. Θεωρώ ότι άμεσα πρέπει να καλέσει τους φορείς που είναι αρμόδιοι για έργα που γίνονται στις περιοχές ευθύνης τους, ώστε να λυθεί αυτό το θέμα».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης