Ξεκινά σήμερα το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο αποδήμων Ηπειρωτών

Εκατόν πενήντα Ηπειρώτες Ομογενείς από χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής και της Ασίας, κι επίσης από την Αμερική και την Αυστραλία, συμμετέχουν στο 2ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ), από σήμερα, 29, έως και τις 31 Ιουλίου, στα Ιωάννινα.


«Η δυναμική πορεία των τελευταίων ετών συνεχίζεται για τους Ηπειρώτες Απόδημους, καθώς με το 2ο Παγκόσμιο Συνέδριο θα αναπροσαρμοστεί και εκ νέου προγραμματιστεί το σύνολο των δράσεων για την προβολή της Ηπείρου στο εξωτερικό», τονίζεται -μεταξύ άλλων-σε ανακοίνωση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Σκοπός του 2ου Παγκόσμιου Συνεδρίου είναι να σφυρηλατηθούν ακόμα πιο ισχυροί συναισθηματικοί δεσμοί και να εξεταστούν νέοι τρόποι προώθησης της συνεχούς εξέλιξης της Ηπείρου, εν μέσω της δυσμενούς για τη χώρα συγκυρία.

Το 2ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο α΄αντιπρόεδρος της ελληνική Βουλής, Γρηγόρης Νιώτης, τοπικοί άρχοντες της Ηπείρου κ.ά.

Σήμερα Παρασκευή, θα γίνει ο απολογισμός του προέδρου και της εξελεγκτικής επιτροπής, ενώ το Σάββατο θα συζητηθούν προοπτικές συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τους εμπορικούς και επιχειρηματικούς φορείς της Περιφέρειας Ηπείρου.

«Μέσω της συσπείρωσης της γνώσης και της επιχειρηματικότητας, καθώς επίσης και της εμπειρίας από το εξωτερικό, μπορεί η Ομογένεια να βρει αρωγό για την προώθηση της Ηπείρου στο Εξωτερικό», καταλήγει η ανακοίνωση.Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν με τη συνεδρίαση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΠΣΗΕ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης