Η Αθήνα βράζει!

Σε απόγνωση η αστυνομία, φόβοι για εκτεταμένα επεισόδια

Καζάνι που βράζει θυμίζει η Αθήνα μετά τα τελευταία δραματικά γεγονότα με τη δολοφονία του άτυχου 44χρονου από αλλοδαπούς στη Γ’ Σεπτεμβρίου αλλά και τα αιματηρά επεισόδια στις χθεσινές πορείες που άφησαν έναν διαδηλωτή να χαροπαλεύει.


Εδώ και δύο 24ωρα κόσμος βρίσκεται συνεχώς στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο Μανόλης Καντάρης και το κλίμα είναι πολύ τεταμένο. Ολοι εκφράζουν την οργή τους για το φριχτό έγκλημα ενώ η επωδός είναι η ίδια: 


Μας διώχνουν από την πόλη μας, φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε… Σήμερα στις 16:30 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί πορεία με κεριά και τρισάγιο στη μνήμη του αδικοχαμένου Μανώλη, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε.

Αυτές τις ημέρες δεν έχουν λείψει και τα βίαια επεισόδια μεταξύ ακροδεξιών και μεταναστών. Το απόγευμα της Τρίτης, μέλη ακροδεξιών οργανώσεων ξυλοκόπησαν άγρια αλλοδαπό, ενώ επιτέθηκαν και σε πολλούς άλλους μετανάστες που έτυχε να περάσουν από το σημείο της δολοφονίας


Στη σημερινή συγκέντρωση θα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, λόγω του φόβου πρόκλησης επεισοδίων, ενώ οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα για νέες συμπλοκές με ακροδεξιούς και μετανάστες.


Επιπλεόν χθες τη νύχτα άγνωστοι σκότωσαν με μαχαίρια έναν αλλοδαπό, υπήκοο Μπαγκλαντές, στη διασταύρωση των οδών Στρατηγού Καλάρη και Κωνσταντινίδη, στα Κάτω Πατήσια. Τα κίνητρα της δολοφονίας δεν έχουν εξακριβωθεί, αλλά σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας ερευνάται και το ενδεχόμενο ρατσιστικής επίθεσης, με βάση κάποιες μαρτυρίες ότι οι δράστες μιλούσαν ελληνικά.


Την ίδια ώρα, ένταση επικρατεί και για τα χθεσινά σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και τον βίαιο τραυματισμό διαδηλωτών, ειδικά ενός 31χρονου που χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. 


Μετά τις 6 το απόγευμα σήμερα ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων και πολλές οργανώσεις της Αριστεράς διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επίθεση των ΜΑΤ στην απεργιακή διαδήλωση στις 6.00 μ.μ. στα Προπύλαια.

Υπό κατάληψη τελεί και το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστήμιου Αθηνών, από ομάδα αναρχικών, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες θα οργανώσουν διαδήλωση, με αφορμή το χθεσινό τραυματισμό του νεαρού στην πορεία της ΓΣΕΕ. 

Όπως είπαν οργανωτές της εκδήλωσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πορεία μάλλον θα γίνει τις απογευματινές ώρες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, για τον τραυματισμό του νεαρού που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. 

Στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, μέλη της οργανωτικής επιτροπής των καταληψιών έχουν τοποθετήσει στερεοφωνικό και αναμεταδίδουν μουσική, ως κάλεσμα προς τους διερχομένους.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης