Τα Κολομόδια θα έχουν αεροδρόμιο...

Το παρακάτω θέμα το είδαμε σε ανάρτηση του μπλοκ "Κυνηγότοπος Άρτας". Λόγω του ειδικού ενδιαφέροντος που παρουσιάζει το αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς έχει: "Μια σημαντική εξέλιξη προέκυψε στην περιοχή μας και θα θέλαμε να σας την μεταφέρουμε. 


Η Αερολέσχη Δυτικής Ελλάδας που αποτελείται από (4) πιλότους της Ελληνικής αεροπορίας και που είναι από την περιοχή μας, «ο ένας μάλιστα είναι από το χωριό μας, Κολομόδια».

Ζήτησαν από τον Δήμο Νικολάου Σκουφά έκταση στα Κολομόδια Άρτας για τη δημιουργία πεδίου προσγείωσης ελαφρών αεροσκαφών και υπερελαφρών αεραθλητικών μηχανών (ΥΠ.Α.Μ.), για την εκπαίδευση των μελών της και για την όποια μελλοντική χρήση προκύψει σε αυτόν τον τομέα. 

Η έκταση τελικά παραχωρήθηκε για 18 χρόνια χωρίς τίμημα και η Αερολέσχη έχει αρχίσει ήδη τις εργασίες, καθαρίζοντας την περιοχή από θαμνώδη βλάστηση που υπήρχε στην έκταση. 

Ο χώρος είναι περίπου 45 στρέμματα και ο διάδρομος που θα πραγματοποιούνται οι πτήσεις έχει μήκος 500 μέτρα. Η έκταση απέχει από την Άρτα οδικώς περίπου 9 χιλιόμετρα και από το χωριό Κολομόδια 1300 μέτρα, επίσης συνορεύει με την βιομηχανία χυμοποίησης ΑΡΑΧΘΟΣ ΑΕ, και με το γήπεδο της ομάδας Ολυμπιάς Αγίας Παρασκευής. 

Ευχόμαστε στα παιδιά που ξεκίνησαν αυτό το εγχείρημα καλή επιτυχία και εμείς θα είμαστε δίπλα τους για ότι χρειαστούν". 


http://kynhgotopos.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ