Τι σημαίνει με απλά λόγια η επιστροφή στη δραχμή; Σενάριο

"Όσοι πιστεύουν πως με την επάνοδο στην δραχμή αυτό που θα υποστούμε θα είναι να επανέλθουμε στο προ ευρώ βιοτικό επίπεδο κάνουν λάθος. Ακόμη και να μας χαρίσουν μέρος του χρέους, το βιοτικό επίπεδο θα υποβαθμιστεί τραγικά καθώς στο εν τω μεταξύ διάστημα έχουν αυξηθεί οι παρασιτικά αμειβόμενοι και έχουν μειωθεί οι αμειβόμενοι που εργάζονται παραγωγικά.


Δεν είναι το νόμισμα από μόνο του που εξασφαλίζει ένα ευπρεπές βιοτικό επίπεδο αλλά η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Ακόμη και με την επάνοδο της  δραχμής, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο θα πρέπει να μειωθούν, να ανασταλούν  οι συντάξεις όσων είναι κάτω από το μέσο όριο ηλικίας και να μειωθούν στους άλλους, μέχρι να σταματήσουν οι διαδοχικές υποτιμήσεις που θεωρούνται βέβαιες...

Κάποιοι πιστεύουν πως αν προβούμε σε στάση πληρωμών και δεν πληρώσουμε τους δανειστές τα έσοδα των 50 δισ. ευρώ του προϋπολογισμού φτάνουν για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις.

Είναι είτε αφελείς είτε το υποστηρίζουν από πολιτική σκοπιμότητα. Αν συμβεί αυτό, οι εισαγωγές θα πρέπει να γίνονται τοις μετρητοίς και η οικονομική δραστηριότητα θα καταβαραθρωθεί. Τα έσοδα θα περιοριστούν σε βαθμό που δεν μπορεί να υπολογιστεί.

Αν πληρώνουν μισθούς  με τυπωμένα χαρτιά η αξία του νομίασματος θα πέφτει... Είναι αυτοκτονία αυτό το σενάριο.

Τέλος, η πολιτική ηγεσία, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, δείχνουν να μην συναισθάνονται την κρισιμότητα της κατάστασης. Δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν πως το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή θα έχει συνέπειες ανάλογες με την μικρασιατική καταστροφή.

Είναι αλλιώς να μην επιλέγεις να εισέλθεις σε μια νομισματική ένωση και αλλιώς να σε πετάνε με τις «κλωτσιές» από αυτήν, λόγω διαφθοράς, αφερεγγυότητας, παρασιτισμού και βλακείας..." διαβάστε αναλυτικά στο capital.gr


http://www.madata.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης