Ελληνικό το μεγαλύτερο έργο τέχνης στην Ελβετία

 

Δημιουργός του ο καθηγητής Κώστας Βαρώτσος

Το μεγαλύτερο έργο τέχνης που έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο στην Ελβετία δημιουργήθηκε από τον καθηγητή Εικαστικών του τμήματος Αρχιτεκτόνων του ΑΠΘ Κώστα Βαρώτσο και θα εγκαινιαστεί αύριο στη Λουκέρνη.


Το έργο «Tension - Energy» ξεκίνησε το 2008 όταν ο Κώστας Βαρώτσος κέρδισε, σε κλειστό διεθνή διαγωνισμό, με την πρόταση του να ενώσει μέσω ενός τεραστίων διαστάσεων έργο, δύο κυκλοφοριακούς κόμβους που τους χωρίζουν 140 μέτρα, στο καντόνι της Λουκέρνης.


Ένα συρματόσχοινο, ειδικά κατασκευασμένο για το έργο, φέρει μια τάση 8 τόννων συνδέοντας τους δύο πόλους του. Μια κυρτή βελόνα ύψους 25 μέτρων και βάρους 20 τόννων και ένα ημισφαίριο από μπετόν διαμέτρου 4,5 μέτρων και βάρους 28 τόννων.


Σύμφωνα με τον καθηγητή η ένωση μεταξύ της μιας, αιχμηρής και σκληρής πλευράς του έργου και της άλλης στρογγυλής και μαλακής, εκφράζει την ιδέα της επικοινωνίας σε μια χώρα όπως η Ελβετία, που ζει στον πλούτο αλλά και στην απομόνωση.


Πρόκειται για το τρίτο, κατά σειρά, έργο του στην Ελβετία. Το έργο είναι εξ ολοκλήρου χρηματοδοτημένο από το καντόνι της Λουκέρνης, από εταιρίες καθώς και από ιδιώτες χορηγούς.



http://www.newsbeast.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ