Καλά φαίνεται να τα πήγε η ΗΠΕΙΡΟΣ στην ΚΥΠΡΟ...

Η Ήπειρος βρίσκεται για μια ακόμη χρονιά στις πρώτες τουριστικές επιλογές των Κυπρίων. Αυτό διαπιστώθηκε κατά την πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή τουριστική έκθεση «ΤΑΞΙΔΙ» που έγινε στη Λευκωσία. 


Οι ενδείξεις για αύξηση του αριθμού των επισκεπτών από τη Μεγαλόνησο είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές με το κύριο βάρος του ενδιαφέροντος να στρέφεται προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και σε τοπικά - παραδοσιακά προϊόντα.

Η φετινή συμμετοχή της Ηπείρου, αποτελεί συνέχεια πολυετών και συντονισμένων προσπαθειών της περιοχής για συντονισμένη προβολή στην Κύπρο. 

Το περίπτερο της, προσέλκυσε για μια ακόμη χρονιά πλήθος επισκεπτών, επαγγελματιών και τουριστικών πρακτόρων.Η προβολή της Περιφέρειάς μας ήταν ολοκληρωμένη, ενώ στο περίπτερό της φιλοξενήθηκαν και εκπρόσωποι επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουριστικό κλάδο της Ηπείρου. 

Στο πλαίσιο αυτό υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, διοργανώθηκε Workshop σε ειδική αίθουσα της έκθεσης, με θέμα: «Ήπειρος: Τουρισμός 12 μήνες το χρόνο - Τουριστικά Προγράμματα», στην οποία συμμετείχαν επιχειρηματικοί και θεσμικοί φορείς της Κύπρου.

Στην εκδήλωση έγινε στοχευμένη και ολοκληρωμένη παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Ηπείρου, ταυτόχρονα δε ανταλλάχτηκαν απόψεις για την προσαρμογή των τουριστικών μας προγραμμάτων στις απαιτήσεις της κυπριακής αγοράς.

Στη διάρκεια της Έκθεσης, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, είχαν διαδοχικές συναντήσεις με τον Υπουργό Τουρισμού της Κύπρου κ. Αντώνη Πασχαλιδη, το Γραμματέα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού κ. Αλέκο Ορουντιώτη, τον Δ/ντη του Γραφείου του Ε.Ο.Τ. Κύπρου - Ισραήλ κ. Σπύρο Βαλλιάνο, τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου κ. Άκη Κελεπέσιη κ.α.. 

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα τόσο γενικού, όσο και ιδιαίτερων μορφών τουρισμού, όπως: πολιτιστικός, θρησκευτικός - προσκυνηματικός, ιαματικός, αθλητικός τουρισμός, αλλά και ο προσανατολισμός διοργάνωσης μαθητικών εκδρομών από σχολεία της Κύπρου στην Ήπειρο. 

http://epirusgate.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης