Αύριο έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Με πρωτοβουλία του Κάρολου Παπούλια


Έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών συγκαλεί, σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό, ο Κάρολος Παπούλιας. 

Συνεχής ενημέρωση: Πάνε για Οικουμενική Κυβέρνηση;


Αυτή την ώρα πραγματοποιούνται συνεννοήσεις μεταξύ της Προεδρίας και των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς απάντησε ήδη θετικά.

Το Συμβούλιο θα πραγματοποιηθεί μετά το αδιέξοδο συνεννόησης της κυβέρνησης με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του κ. Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς, πλην της κας Αλέκας Παπαρήγα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις τελευταίες παρεμβάσεις του επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης και γι’ αυτό καλεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών ως μια ακόμα προσπάθεια να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.


Οικουμενική Κυβέρνηση;


Με την πρόθεση να ζητήσει ακόμη και κυβερνητική συνεργασία, που ενδεχομένως φτάσει σε συγκρότηση υπουργικού συμβουλίου με τη συμμετοχή τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων κοινής αποδοχής λέγεται ότι θα προσέλθει αύριο στο προεδρικό μέγαρο ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών που συγκάλεσε εκτάκτως ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες και παρότι δεν έχει τεθεί συγκεκριμένη ατζέντα ο κύριος Παπανδρέου θα θέσει στο τραπέζι των συζητήσεων όλες τις δυσοίωνες προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και θα επιμείνει για μία ακόμη φορά στην ανάγκη της συναίνεσης. 


Φήμες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός έχει στη σκέψη του τα περι οικουμενικής κυβέρνησης, κατόπιν των ισχυρών πιέσεων, που δέχεται από την τρόικα για την υλοποίηση των δεσμεύσεων, που θα αναλάβει η χώρα για να συνεχιστεί η στήριξη στην ελληνική οικονομία.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν λένε ότι το σημερινό υπουργικό συμβούλιο δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη στα διεθνή κέντρα, που λαμβάνουν αποφάσεις και τα οποία επιζητούν ισχυρή πολιτική συναίνεση στις δύσκολες αποφάσεις, που πρέπει να πάρει η Αθήνα το αμέσως επόμενο διάστημα.


Τουλάχιστον για την ώρα οι πληροφορίες που υπάρχουν τα κυβερνητικά γραφεία αφήνουν τα πάντα ανοιχτά, ακόμη δηλαδή και να μην τεθεί επικεφαλής αυτής της οικουμενικής κυβέρνησης – εφόσον φυσικά καταστεί δυνατή μια συμφωνία – ο Γιώργος Παπανδρέου!!!


Οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώνονται φυσικά από καμία πλευρά, ενώ έχει ενδιαφέρον το γεγονός οτι ο κύριος Παπανδρέου προτίθεται να προσέλθει στην αυριανή σύσκεψη συνοδευόμενος από τους υπουργούς Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα.



Κυβερνητικό εκβιασμό «βλέπουν» τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Σε αναβρασμό βρίσκονται τα επιτελεία των κομμάτων μετά την πρόσκληση του Κάρολου Παπούλια για έκτακτο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών αύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε διευκρινήσεις για το τι περιλαμβάνει η ατζέντα και επιφυλάσσεται να απαντήσει μέχρι να διευκρινιστεί το περιεχόμενό της.

Από την πλευρά του ΚΚΕ, η Αλέκα Παπαρήγα, σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται στο να πει όχι, θεωρώντας ότι πρόκειται για ένα ακόμα εκβιαστικό δίλλημα που θέτει η κυβέρνηση στα πολιτικά κόμματα και τον ελληνικό λαό.


Προβληματισμός επικρατεί και στη Νέα Δημοκρατία για το γεγονός ότι η πρόσκληση έγινε χωρίς ατζέντα και προσανατολίζεται να ζητήσει κατάθεση ημερήσιας διάταξης για το περιεχόμενο της σύσκεψης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης