ΑΡΤΑ: Ευρεία σύσκεψη για θέματα απασχόλησης

Ευρεία συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του Δημάρχου Αρταίων με θέμα την απασχόληση. Στη συνάντηση εκτός του κ. Παπαλέξη συμμετείχαν ο κύριος Ντίκος Χρήστος και η κυρία Παπούλια Ματούλα -Προϊστάμενοι Διαχειριστικών Αρχών του Υπουργείου, ο κ. Γαλλίκας Δημήτριος- Δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη. 


Επίσης συμμετείχαν ο κ. Δημητρίου Γεώργιος - Αντιδήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, η Κα Βαβέτση Ροζίνα – Αντιδήμαρχος Νικ. Σκουφά, ο κ. Κοκοβές Βασίλης -Δ/ντής του ΟΑΕΔ, ο κ. Κοίλιας Ηλίας -Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτας και ο κ. Παναγιωτόπουλος Χάρης -Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου. 

Η κυρία Παπούλια σε δηλώσεις της ανέφερε: «Ο σκοπός της σημερινής τεχνικής συνάντησης είναι να παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας που αφορά στη δημιουργία τοπικών προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. 

Δίνεται η δυνατότητα σε φορείς απασχόλησης, φορείς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, να δημιουργήσουν ‘Σύμφωνα Συνεργασίας’ με συμπράττοντες φορείς που εδώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν οι Δήμοι προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για ανέργους, για πέντε μήνες μέσα στο σύνολο ενός χρόνου. 

Οι άνεργοι αυτοί θα μπορούν να έχουν μισθό 625 € το μήνα και καλυμμένες τις ασφαλιστικές και εργοδοτικές τους εισφορές από τον εν λόγω λογαριασμό του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Τα προγράμματα αυτά θα λειτουργήσουν με τη λογική ενός πρότζεκτ, ενός επιχειρησιακού σχεδίου το οποίο συναποφασίζει ο Δήμος μαζί με το φορέα απασχόλησης και μπορούν να αφορούν σε πεδία που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, με τον πολιτισμό, με το αστικό περιβάλλον διότι μπορούν να γίνουν μικρά έργα διαμόρφωσης και ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων, με τις κοινωνικές 

Υπηρεσίες και σκοπός μας είναι τόσο να υποστηριχθεί το εισόδημα ανέργων συμπολιτών μας σε μια περίοδο κρίσης που η ανεργία δυστυχώς αυξάνεται σημαντικά αλλά από την άλλη να δημιουργηθούν συνεργίες και αλληλεγγύη μέσα στις τοπικές κοινωνίες δηλαδή να γίνουν έργα κοινωφελούς χαρακτήρα που θ’ αλλάξουν την ποιότητα και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας μέσα στις τοπικές κοινωνίες». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

ΑΡΤΑ: Βρέθηκε νεκρός ο Κώστας Μάης