Μεγάλη συμμετοχή μαθητών στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των παιδιών στο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής που πραγματοποίησε η Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας «Γ. Μόραλης» σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Άρτας και με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Εικαστική Πρωτοβουλία» Άρτας. 


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Μαΐου 2011 στο 2ο δημοτικό σχολείο Άρτας και τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό και φαντασία. 

Η υπεύθυνη για την Δημοτική Πινακοθήκη από πλευράς του Δήμου, Μάρω Νάκα δήλωσε με αφορμή το διαγωνισμό: «Η Πινακοθήκη είναι σχολείο και ο εκπαιδευτικός της ρόλος είναι από τους πρωταρχικούς. 

Εκεί μπορεί κανείς να διδαχθεί την ιστορία της τέχνης και να γνωρίσει τους καλλιτέχνες μέσα από τα ίδια τους τα έργα. Προς αυτή την κατεύθυνση λοιπόν κινηθήκαμε και βάλαμε τον μαθητή στη θέση του καλλιτέχνη και πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τα αποτελέσματα.
 

Στον 1ο διαγωνισμό παιδικής ζωγραφικής για τους μαθητές της Στ΄ τάξης ανακαλύψαμε τα όνειρα των παιδιών, το πώς αντιλαμβάνονται τον κόσμο γύρω τους, αλλά πήραμε κι ένα μεγάλο μάθημα στο πως τελικά θα πρέπει να διαμορφώσουμε έναν ιδανικό κόσμο.
 

Η πόλη και το χωριό μέσα από τα μάτια των παιδιών φαντάζουν πιο πράσινα, πιο καθαρά, πιο χαρούμενα και πιο πολύχρωμα. Τονίζουν την ανάγκη για μια ζωή πιο κοντά στο περιβάλλον και τη φύση, μια καθημερινότητα πιο πολιτισμένη, με έναν καλό φίλο, το ποδήλατο.
 

Πέρα από τη μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή των μαθητών, που ήταν πραγματικά εντυπωσιακή, διακρίναμε και ταλέντα στη ζωγραφική, που ήταν και ένας από τους βασικούς μας στόχους. 

Επικεντρωθήκαμε σε μαθητές του δημοτικού αναζητώντας πρώιμα ταλέντα, καθώς είναι εκείνα που μπορούν να μυηθούν και να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο της τέχνης και να διαμορφώσουν έτσι καλλιτεχνική παιδεία.
 

Όλα τα έργα των μαθητών θα κριθούν από καλλιτεχνική επιτροπή που αποτελείται από εικαστικούς της Α΄/βάθμιας εκπαίδευσης και θα εκτεθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας Γ. Μόραλης. 

Χρηματικό βραβείο αξίας 400 € και 200 € θα δοθεί στο πρώτο και δεύτερο έργο αντίστοιχα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Εικαστική Πρωτοβουλία», ενώ η Δημοτική Πινακοθήκη θα απονείμει τιμητικούς επαίνους σε όλους τους μαθητές, σε μία γιορτή που θα οργανωθεί για τους μικρούς καλλιτέχνες.
 

Σκοπός μας είναι να φέρουμε τους μαθητές κοντά στην πινακοθήκη, θέτοντας έτσι τις βάσεις για μία γενιά κοντά στον πολιτισμό και κοντά στην τέχνη.
 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό, καθώς επίσης και τους ανθρώπους που βοήθησαν να οργανωθεί σωστά το όλο εγχείρημα. Τη κ. Νικολία Θεοδώρου, την «Εικαστική Πρωτοβουλία», την Α΄/θμια εκπαίδευση, τους εικαστικούς Α. Μιχελάκου και Γ. Χαλάστρα, καθώς και την κ. Δώρα Χουλιάρα». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ζαμπέλα, το μαργαριτάρι των Τζουμέρκων!

Στυγνός εκληματίας ο χθεσινός ληστής στην Άρτα, σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γιώργο Ντοκομέ